Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Şubat 2007, 22:59   #286
Çevrimiçi
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Tuncay Özkan, Eskişehir'de katıldığı bir konferansta, CHP ve MHP için oy istedi. Türkiye'nin AKP iktidarından kurtulması gerektiğini savunan Özkan, "Peki yerine ne gelecek? İşte CHP, MHP. Sağcıysanız MHP'ye, solcuysanız CHP'ye oy verin." dedi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Özkan, Atürkçü Düşünce ile Cumhuriyet Kadınları Derneği Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen "Cumhuriyetin Geleceği" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Özkan'ın konferansına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Cevdet Selvi ve Vedat Yücesan da iştirak etti.

Konuşmasında AKP iktidarını sert bir dille eleştiren Özkan, sık sık CHP ve MHP'ye yönelik destekleyici sözler sarfetti. Türkiye'nin AKP iktidarından kurtulması gerektiğini ileri süren Özkan, "AKP iktidarından kurtulmadıkça bu ülke menfur saldırılardan kurtulamayacaktır. Eğer AKP parti iktidarından kurtulursak ülkeye karşı menfur saldırılar da ortadan kalkacaktır, teslimiyet bitecek." diye konuştu.

AKP iktidarının yerine CHP ve MHP'nin altarnatif parti olabileceğini dile getiren Özkan, "Peki bana soruyorsanız AKP'nin yerine ne gelecek diye? İşte CHP. Eğer sağcıysanız MHP'ye, solcuysanız CHP'ye gidin oy verin. Ben, CHP ve MHP'nin üyesi değilim. Siyasetçi hiç değilim. Ama Türkiye'yi düşünelim. Geleceğimizi düşünelim." şeklinde konuştu.

"ANNEMİN BAŞI BAĞLIYDI AMA KARA ÇARŞAF HİÇ GİYMEDİ"

Türkiye'de her geçen gün insan yaşamının değiştiğini kaydeden Özkan, şöyle devam etti: "Hayatınızdaki sinmiş sembollere bir bakın. Mesela bu salondaki hiçbirinin neden başı kapalı değil? Mahallenize bakın. 5 yıl öncesi mahallenizde bu kadar çok türbanlı var mıydı? Devlet dairelerinde başörtülü görüyor muydunuz? İstanbul kara çarşaftan geçilmiyor. Benim annemin de başı bağlıydı. Ama kara çarşaf hiç giymedi. Biz, Türkiye'ye sahip çıkmazsak kurtarmamız mümkün değildir. Ben, CHP ve MHP'ye değil, onların savunduğu değerlere sahip çıkın. Bu nedenle onlara oy verin diyorum. Eğer bizler Türkiyeye sahip çıkmazsak çıkacak başka insanlar olacaktır."

Konuşmasında sık sık CHP'den "Allah razı olsun" diye bahseden Özkan, "CHP, 1 Mart tezkeresinden dolayı ülkemiz ve geleceğimiz için büyük bir iyilik yaptı. Ne yaptı? Tezkereye karşı çıktı. Allah, CHP'den bin kere razı olsun. Onların hakkını ödeyemeyiz." dedi.

Gerçeğin her şeyden daha değerli olduğuna inandığını ifade eden Özkan, "Eğer böyle giderse Türkiye 5 yıl sonra faşizmin egemen olduğu bir ülke olacaktır. Benim isteğim; faşizme karşı omuz omuza verip , mücadele etmektir." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı konusuna da değinen ve mutlaka bunun için bir mücadele etmeleri gerektiğini işaret eden Özkan, "Eğer biz, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kayıtsız kalırsak, karşı çıkmazsak, bizim açımızdan, gelecek açısından bu ülke ile ilgili bir hayale gerek yoktur. Çünkü bir ülkemiz olmayacaktır. Komşumuzun kapısına gidip hemen gerçekleri anlatalım." şeklinde konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet