Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Şubat 2007, 23:01   #291
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Anavatan Partisi´nin, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu hakkında TBMM Başkanlığı´na verdiği gensoru önergesinin ön görüşmesi 13 Şubat 2007 günü ele alınacak.

TBMM Genel Kurul'un bu haftaki gündeminde, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu hakkında Anavatan Partisi tarafından verilen ve Grup Başkanvekilleri Süleyman Sarıbaş, Muzaffer Kurtulmuşoğlu ve Ömer Abuşoğlu'nun yanı sıra Genel Başkan Erkan Mumcu'nun da imza koyduğu gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmaması konusunda ön görüşme yapılacak. Önergenin gerekçesinde, terör ve asayiş olaylarındaki genel artışa dikkat çekilirken, bazı faili meçhullerin aydınlatılamadığına işaret edilmişti.

Gensoru önergesi Anayasa'nın 99. maddesine göre, bir siyasi parti grubu adına veya en az 20 milletvekilinin imzasıyla verilebiliyor. Gensoru önergesinin, verilişinden sonraki üç gün içinde bastırılarak üyelere dağıtılması, dağıtılmasından itibaren on gün içinde gündeme alınıp alınmayacağının görüşülmesi gerekiyor. Aynı anayasa hükmü çerçevesinde bu görüşmede, ancak önerge sahiplerinden biri, siyasi parti grupları adına birer milletvekili, Bakanlar Kurulu adına Başbakan veya bir Bakan konuşabiliyor. Gündeme alma kararıyla birlikte, gensorunun görüşülme günü de belli ediliyor, ancak, gensorunun görüşülmesi, gündeme alma kararının verildiği tarihten başlayarak iki gün geçmedikçe yapılamıyor ve yedi günden sonraya bırakılamıyor. Gensoru görüşmeleri sırasında üyelerin veya grupların verecekleri gerekçeli güvensizlik önergeleri veya Bakanlar Kurulu'nun güven isteği, bir tam gün geçtikten sonra oylanıyor. Bakanlar Kurulu'nun veya bir bakanın düşürülebilmesi, üye tamsayısının salt çoğunluğuyla oluyor, oylamada yalnız güvensizlik oyları sayılıyor.

Salı günü ayrıca 'küresel ısınma-kirlilik' ve 'Türkçe'nin kirlenmesi' konularında muhalefet partilerince verilen ve Meclis araştırması istenen araştırma önergeleri ele alınacak. Salı günü Genel Kurul 15.00'te toplanacak ve gece geç saatlere kadar çalışacak.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet