Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Şubat 2007, 23:08   #305
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Bağdat Hükümeti'nin kurduğu bir komisyonun kararıyla, referandum öncesinde Kürt olmayanlara kenti terk etmeleri için 15 bin dolar ve başka bir yerde arazi önerilmesinin Sünni Arapları öfkelendirdi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Daily Telegraph gazetesi Kerkük'teki son durumu ele aldığı haberinde etnik gerilimi tırmandırabileceği uyarılarına rağmen Irak'taki koalisyon ortakları Kürtler ve Şiilerin referandumun ertelenmesine karşı çıktıklarını yazdı.

Haberde, Bağdat Hükümeti'nin kurduğu bir komisyonun kararıyla, referandum öncesinde Kürt olmayanlara kenti terk etmeleri için 15 bin dolar ve başka bir yerde arazi önerilmesinin Sünni Arapları öfkelendirdiği aktarıldı.

Gazetenin yorum haberi şöyle:

"Arap milis gruplar, bu kararı etnik temizlik girişimi olarak görüyorlar ve en sert şekilde tepki göstereceklerini söylüyorlar. Para teklifi sonrası kentte protesto gösterileri ve şiddet olayları arttı. Kürtler, 10 milyar varil petrol rezerviyle Irak'ın doğal zenginliklerinin yüzde 40'ını barındıran Kerkük'ü kendilerinin Kudüs'ü olarak görüyorlar. 1968'de Baas Partisi'nin iktidara gelmesinden sonra Kerkük'e yedi bin Arap ailesi yerleştirildi. İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne göre, Saddam Hüseyin'in Enfal kampanyasının önemli hedeflerinden biri olan Kerkük'ten 1991'de 120 bin Kürt sürüldü. Koalisyon gücünden bir diplomat, Kerkük'ü Kürt bölgelerine dahil etmesi beklenen referandumun sadece kentte değil, çok daha büyük bir bölgede gerginliği artırmasından endişe ettiklerini söylüyor.Önemli sayıda Türkmen'in de yaşadığı Kerkük'te Türkiye hükümeti de onların adına askeri müdahale seçeneğini açık tutuyor."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet