Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Şubat 2007, 23:04   #310
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Hrant Dink cinayeti ile yeniden gündeme gelen derin devlet tartışmalarına katılan Demirel, bu kez dolambaçlı değil doğrudan derin devletin adını koydu, nedenlerini açıkladı.

Süleyman Demirel, Hrant Dink cinayetinin ardından patlak veren “derin devlet”, “milliyetçilik” ve “301.” maddenin kaldırılmasına ilişkin olarak devletin cinayet işlemeyeceğini, devletin güvenliği ile ilgili olarak hassasiyet olduğunu belirterek “Derin devlet diyorsanız, derin devlet Silahlı Kuvvetler'dir. Çünkü müdahale gücü onlardadır ve onlar bu müdahaleyi üç defa yaptılar. Dayandıkları şey de İç Hizmet Kanunu’dur. Bunun dışında devlet adına işler yapabilecek hiçbir güç yoktur” dedi.

Demirel, Hrant Dink cinayeti ve sonrasında yaşananların yanlış tartışıldığını, “hayaletlerin taşlandığını” da belirterek “İşte suç işte suçlu. Bunu ortaya çıkarmayıp da suçu sağa sola laf bulaştırmak için muhafaza ederseniz görevinizi yapmıyorsunuz demektir. Güçlü devlet, kanunlarını uygulayabilen devlettir. Hadise böyle iken Hrant Dink cinayeti ile ilgili tartışmaların niye yapıldığını anlamadım.

Meseleyi devlete bulaştırmaya çalışıyorlarsa bu çok büyük haksızlıktır. Ben en ufak tereddüt içinde değilim. Devletin Dink’i öldürtmekte hiçbir menfaati yoktur, hiçbir anlamı da yoktur. Devlet zaten kimseyi öldürtemez, kimseyi öldürtemediği gibi Dink’i de öldürtemez. Bunu yapanın başına gök kubbe göçer. Onun için öküzün altında buzağı aramanın manası yoktur” diye konuştu.

Demirel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “derin devlet” açıklamalarını da eleştirdi ve ”Hükümet başkanının çıkıp ‘Devletin içinde çeteler vardır’ demesini fevkalade hüzünle karşılıyorum. Hükümete sesleniyorum: Bu çeşit iddiaları devletimize yakıştırdığınız takdirde devleti zaafa uğratıyorsunuz, devletin gücü azalıyor” diye konuştu.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet