Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Şubat 2007, 23:05   #313
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




CHP'nin sorularını Vali Güler yanıtlayamayınca salonu terk etti...
TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun İstanbul Valiliği'ni ziyareti sırasında çok ilginç bir tartışma yaşandı. Hrant Dink cinayetiyle ilgili sorular üzerine CHP'li komisyon üyesi Halil Ünlütepe söz alınca, İstanbul Valisi Muammer Güler, Komisyon Başkanı AKP'li Mehmet Elkatmış ve diğer üyeler salondan ayrıldı.

Elkatmış dün 6 komisyon üyesi ve 2 uzmanla birlikte önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü ardından da İstanbul Valisi Muammer Güler'i ziyaret etti. Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Elkatmış, Dink cinayetine ilişkin soruları üzerine, konunun yargı safhasında olduğunu belirterek, bu konuyu araştırmak için gelmediklerini vurguladı. Konu hakkında farklı düşündüğünü ifade ederek araya giren CHP'li Ünlütepe açıklama yapmak istediğini söyledi. Elkatmış'la kısa süreli bir tartışma yaşayan Ünlütepe, konuşmasına başlayınca Elkatmış, diğer komisyon üyesi milletvekilleri ve Güler salondan ayrılarak başka bir odaya geçti.

Dink cinayetinin Rahip Santoro cinayetiyle birlikte araştırılması gerektiğine dikkat çeken Ünlütepe, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın, "Milliyetçi duygularla işlenen şahsi bir suçtur. Arkasında kimse yoktur" dediğini anımsattı. Ünlütepe, şöyle devam etti:

"Valimiz Emniyet Müdüründen ne memnun olduğunu, ne de olmadığını söyledi. Trabzon Emniyet Müdürü açığa alınıyor da İstanbul'da niçin böyle bir uygulamaya gidilmediği konusunda sayın Valimizden bir yanıt almadım. Trabzon'da hem vali, hem emniyet müdürü görevden alındı. Fakat suçun işlendiği yerdeki duruyor. Valimize 'Bu işi başarabilecek misiniz?' diye sordum. Yanıt alamadım. 'Bununla ben başarılı bir şekilde çalışırım' da, 'çalışmam' da demedi. İstanbul'da bir emniyet teşkilatı var mı? Bir emniyet müdürü var mı? Bu kadar olumsuz şeyler olacak. Bir emniyet müdürü bu kadar deneyimsiz olabilir mi?"

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet