Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Şubat 2007, 23:07   #315
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Rusya'dan 3 “hacker”ın Türkiye'de internet hesabı bulunan kişilerin adreslerine virüslü mail göndererek hesap bilgilerini elde etmesi ve bu bilgileri Türkiye'deki şebeke elemanlarına iletmesi suretiyle yaklaşık bin kişinin hesabından yüz binlerce dolar çektiği tespit edilen şebekenin 17 elemanı yakalandı.


İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran çok sayıda vatandaş, banka hesaplarındaki yüklü miktarda paranın çekildiğini bildirdi.

Savcılığın talimatıyla harekete geçen İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, vatandaşlarla görüşerek banka kayıtlarını inceledi. Yapılan araştırma sonucunda, mağdurların hesaplarındaki paraların internet şifreleri kullanmak suretiyle başka hesaplara transfer yapılarak çekildiği tespit edildi.

ÖZEL EKİP KURULDU


Bilişim Suçları Grup Amiri Kubilay Güngör yönetiminde kurulan 20 kişilik özel ekip, internet aracılığıyla vatandaşların banka hesaplarındaki paraları başka hesaplara aktaran şebeke elemanlarının belirlenerek yakalanması için çalışmaya başladı.

Yaklaşık 1,5 ay süren teknik takip ve istihbarat çalışması sonucu, vatandaşların hesaplarındaki paraların havale yapılması sırasında şebeke elemanlarının kullandıkları bilgisayarların “Internet Protocol” (IP) adresleri tespit edildi.
Şebeke elemanlarının kimliklerinin ve adreslerinin belirlenmesinin ardından polis ekipleri, İzmir, Fethiye, Didim ve Kuşadası'nda “eş zamanlı” operasyonlar düzenledi.

Operasyonlarda şebekenin lideri oldukları ileri sürülen M.M. ve C.U. ile şebeke elemanları oldukları iddia edilen K.Ç, M.C.E, O.M, T.M, Ö.F.M, V.E, U.G, İ.K, E.S, Z.Ş, S.K, M.F.M, İ.Y.M, H.K. ve A.Ç. yakalandı. Gözaltına alınan zanlılar İzmir'e getirildi.

RUS “HACKER”LAR İLE İŞBİRLİĞİ”


İzmir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, “bilişim suçlarına yönelik” bugüne kadar Türkiye'de yapılan en büyük operasyonlardan biri olarak gördükleri çalışmada yakalanan zanlıların sorgulaması sonucu şebekenin çalışma sisteminin ortaya çıktığını bildirdi.

Rusya'dan 3 “hacker”ın Türkiye'de internet hesabı bulunan kişilerin adreslerine virüslü mail göndererek hesap bilgilerini elde ettikleri, bu bilgileri şebeke liderleri M.M. ve C.U'ya ilettikleri, M.M. ve C.U'nun bu bilgilerle girdikleri hesaplarda bulunan yüklü miktardaki paraları şebekenin diğer elemanları adına sahte kimlik ve belgelerle açılan hesaplara aktardıklarının ortaya çıktığı kaydedildi.

Şebekenin, hesaplardan aktarılan paraların yüzde 10'unu komisyon olarak Rus ”hacker”lara gönderdiği, son 2 haftada bu kişilere 33 bin dolarlık havale yapıldığı, böylece 2 haftada vatandaşların hesaplarından internet aracılığıyla 330 bin dolar çekildiğinin belirlendiği bildirildi.

Türkiye'den Rusya'ya komisyon olarak aktarılan paraların Leonid K, Vitaly V. ile Dimitriy V. adlı kişilerin hesaplarına havale yapıldığı, bu kişilerle ilgili araştırma yapılması amacıyla isimlerinin Interpole verildiği belirtildi.

YAKLAŞIK 1 MİLYON KİŞİNİN HESAP BİLGİSİ KAYITLI


Şebeke elemanlarının gösterdikleri yerlere yapılan aramalarda 3 bilgisayar, 3 diz üstü bilgisayar, 2 flash bellek, CD'ler, değişik kişiler adına düzenlenmiş sahte kimlikler, kredi kartları, hesap cüzdanları, 45 bin YTL, 14 bin 550 dolar, çok miktarda altın bilezik ve takılar, 350 gram esrar ve 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Bilgisayarlar ve CD'lerdeki bilgileri inceleyen uzman polisler, bugüne kadar yaklaşık bin kişinin hesabından yüz binlerce dolar para havalesi yapıldığını ve yaklaşık 1 milyon kişinin internet hesap bilgilerinin kayıtlı olduğunu gördü.
İzmir Mali Büro Amirliği ekiplerinin son 3 ay içinde gerçekleştirdiği bilişim suçlarına yönelik operasyonlarda yakalanan ve tutuklanarak cezaevine konulan 14 kişinin, son operasyonda ele geçirilen 17 kişilik şebeke elemanları ile bağlantı içinde olduklarının belirlendiği bildirildi. Olayla ilgili 5 kişinin daha arandığı öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan şebeke elemanları, İzmir Adliyesine sevk edildi.

A.A

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet