Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Şubat 2007, 23:14   #326
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Hrant Dink cinayeti nedeniyle tutuklu olan Yasin Hayal, 1998'den 2004'teki bombalama olayına kadar birçok kişiye şiddet uyguladı, dokuz kere karakolluk oldu, ancak her defasında kurtuldu!


İşte suç makinesinin 'kaydedilen' ve 'seyredilen' grafiği:

# 1998'de darp ettiği edebiyat öğretmeni Zekeriya Bıyık şikâyetçi olmayınca, Hayal hakkında takipsizlik kararı verildi.
# 1998'de darp ettiği Osman Bağdat şikâyetçi olmayınca, Hayal hakkında takipsizlik kararı verildi.
# 2000'de okul kantininin camlarını kırdığı için Hayal hakkında "ızrar" suçundan açılan soruşturma, şikâyetçi çıkmayınca takipsizlikle sonuçlandı.
# 2001'de Dinçer Kurt, Özgür Şahin, Yusuf Ünsal Yaylı ve Sercen Arslan'ı darp etmekten, Hayal hakkında açılan soruşturma takipsizlikle kapandı.
# 2001'de Hayal ve arkadaşı Galip Alemdağ hakkında, birlikte Levent Şahin ve Yalçın Topal'ı darp ettikleri iddiasıyla açılan soruşturmanın sonucu takipsizlik oldu.
# 2001'de Hayal hakkında, Umut Tokmak isimli genci darp etmekten açılan soruşturmada, mağdur şikâyetçi olmayınca takipsizlik kararı verildi. Hayal, bu olayla ilgili olarak "saldırgan sarhoşluk" suçundan ceza aldı. Ancak dosyada Hayal'in alkollü olmadığını gösteren doktor raporu yer aldı.
# 2003'te darp ettiği Sezgin Karahasanoğlu, şikâyetçi olduğunu bildirince Hayal bu suçtan yargılandı. Trabzon 1. Asliye Ceza Mahkemesi, 19 Ekim 2004'te (McDonald's bombalanmadan 5 gün önce) Hayal'i 1.500 YTL para cezasına çarptırdı, ancak ceza 5 yıl ertelendi.
# 2004'te Ahmet Hulusi ve Mehmet Ergün'ü darp etmekten açılan iki ayrı soruşturma, müştekiler şikâyetçi olmayınca takipsizlikle bitti.
# 2004'te McDonald's'a yönelik bombalı saldırısında yaralanan 6 kişi de Hayal'den şikâyetçi olmadı. McDonald's'ın işletme müdürü Hakan Karacı, polise verdiği ifadede işyerinde 3-4 milyarlık zarar oluştuğunu söylemesine rağmen, şirket sonradan şikâyetçiden vazgeçti. Patlamada arabası hasar gören Sezai Yomralıoğlu, şikâyetini geri çekmeyen tek kişi oldu. Mahkeme, Hayal'i bu suçtan 10 ay hapis ve 183 YTL para cezasına çarptırdı.

(milliyet)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet