Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Şubat 2007, 23:16   #333
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Hakkında iki ayrı uyuşturucu davasından kesinleşmiş hapis cezası bulunan uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı hükümlüsü Nejat Daş bugün İspanya'dan Türkiye'ye iade edilecek.
İstanbul'a getirilecek olan Daş, Akdeniz'in uluslararası sularında 3.1 ton uyuşturucu yüküyle batırılan 'Kısmetim 1' ve 14 ton uyuşturucuyla ele geçirilen 'Lucky s' gemileriyle ilgili yargılanan Daş, İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde yargılandığı sırada cezaevi aracından firar etmişti.
Nejat Daş, kaçtığı İspanya'da uyuşturucu kaçakçılığı suçundan tutuklu bulunuyordu.
10 Aralık 1992'de Türkiye'de tarihin en büyük uyuşturucu operasyonlarından
biri yapıldı. Türk ve ABD Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Akdeniz sularında ortaklaşa düzenledikleri operasyonda, uyuşturucu yüklü olduğu ihbar edilen Kısmetim-1 gemisi kuşatıldı. Dört gün süren operasyon sonunda gemi Güney Kıbrıs açıklarında batırıldı. Gemide 3 ton 100 kilogram baz morfin olduğu iddia ediliyordu.
Bu operasyondan yaklaşık bir yıl sonra 7 Ocak 1993'te ikinci bir operasyon daha düzenlendi. Lucky-S gemisine düzenlenen operasyonda içinde 13 ton uyuşturucu olduğu iddia edilen gemi batırılmadan ele geçirildi. Her iki olayla ilgili araştırmalar aynı 'kilit ismi' işaret ediyordu: Nejat Daş.

Jandarmaları atlattı

Polisten kaçarken Düzce, Bolu ve Antalya'da saklandığı ortaya çıkan Daş, 15 Kasım 1992'de yakalandı ve tutuklanarak, Metris Cezaevi'ne gönderildi. Daha sonra da Sinop Cezaevi'ne nakledildi. Kısmetim-1'in batırılmasıyla ilgili olarak 29 Mart 1994'te İstanbul 2 No'lu DGM'de 5 yıl 10 ay hapis cezasına çaptırıldı. Lucky-S ile ilgili dava ise 1 No'lu DGM'de görülüyordu. Daş, 8 Kasım 1994 tarihinde görülecek duruşma için Sinop'tan getirildi. Duruşma sonrası yanındaki jandarmaları ikna ederek, kardeşi Vahdet Daş'ın Beyazıt'taki işyerini ziyarete giden Daş, bir fırsatını bularak firar etti. Bu arada Lucky-S davası da 30 yıl ağır hapis ve 1 trilyon 94 milyar lira para cezasıyla sonuçlandı.
İranlı ile birlikte Madrit'te 14 kilo eroinle yakalandı. Madrid'te Alcala Meco Hapishanesi'nde kalan Daş'ın iadesiyle ilgili 1998'de alınan karar geçen mart ayında İspanya Yüksek Mahkemesi tarafından 'Türkiye'de işkence yapıldığı' gerekçesiyle kaldırıldı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet