Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Şubat 2007, 23:17   #334
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Türkiye'yi koruyan dinamik güçler varolduğu sürece, Türkiye'yi bölmeyi rüyalarında görenler kabusla uyanırlar ve derslerini alırlar. Bir kere buna inanmamız lazım. Biz inanıyoruz. Kimse Türkiye'yi bölemez, ona cesaret edemez. Onu düşünenlerin biz gereğini yaparız" dedi.

ABD'de bulunan Orgeneral Büyükanıt, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy ve eşi Gülgün Şensoy tarafından onuruna verilen resepsiyona katıldı.

Orgeneral Büyükanıt, ABD'de yaşayan Türklerden oluşan kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı.

ABD ziyaretinin önceden planlandığını ve bu planlar yapıldığı sırada ABD Kongresine sunulan Ermeni tasarısı gibi problemlerin bulunmadığını belirten Büyükanıt, ABD ile yakın ilişkiler çerçevesinde böyle bir ziyareti yapmakta olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti'ne faydalı olmak için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi.

"Şimdi, gücünü aldığımız Türk milletine, sizlere düşüncelerimi anlatmak istiyorum" diyen Büyükanıt, şöyle konuştu:

"Bugün Türkiye, çeşitli sorunlarla karşı karşıya. Daha önce de açıkça söyledim: Türkiye Cumhuriyeti, 1923'ten bu yana bu kadar büyük risk, tehdit ve sıkıntılarla karşı karşıya kalmadı. Hududumuzda Irak sorunu var. Bu, komşuların, bölgenin ve ABD'nin sorunu. Irak sorunu, tek bir parça sorun değil. Irak'ın kuzeyi ayrı sorundur, bütünü ayrı sorundur. Bu bir gerçektir. Bugün Irak, bölünme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Bunu kimse inkar edemez. Irak'ın kuzeyinde bir terör örgütü var. Bu, Türkiye'nin sorunudur, bölgenin sorunudur. Türkiye'nin Kıbrıs ile ilgili sorunu var. Kafkaslar potansiyel bir risk bölgesidir. Yarın ne olacağını bilmiyoruz. Diğeri, Türkiye'nin İran ile sınırı vardır. Orası da potansiyel bir risk bölgesidir. Türkiye bu kadar sorunla Cumhuriyet tarihi boyunca karşı karşıya kalmamıştır."


"Kimse bölemez"



Orgeneral Büyükanıt, şunları kaydetti:


"Bazı korkularımız var. Bu korkularımızın üstesinden gelmemiz gerekiyor. Türkiye bölünüyor mu? Kim bölecek Türkiye'yi? Kim bölebilir? Türkiye'yi bölmeye kimin gücü yeter? Türkiye'yi bölmeyi rüyalarında görenler, bu rüyanın sonunda kabus görür. O dinamik güçler, Türkiye'yi koruyan o dinamik güçler varolduğu sürece, o rüyayı görenler kabusla uyanırlar ve derslerini alırlar. Bir kere buna inanmamız lazım. Biz inanıyoruz. Kimse Türkiye'yi bölemez, ona cesaret edemez. Onu düşünenlerin biz gereğini yaparız. Böyle bir güç var mı? Yok. Hayal kuranlar var. Hayal kuranlara destek verenler de var. Geçmişte de hayal kurulmuş. O hayallerin içinde boğulurlar. Kimseye Türkiye'yi böldürmeyiz.

Hiç kimse, hiçbir kurum Türkiye'yi anayasasıyla belirlenmiş rejiminin dışına çıkaramaz. Türkiye demokratik, laik, sosyal ve üniter bir devlettir. Bunun dışına Türkiye'yi çıkaracak hiçbir güç yok ve olmayacaktır."


Ermeni meselesi



ABD Kongresine sunulan sözde Ermeni soykırımı tasarısına da değinen Büyükanıt, "Bu konu bizi üzüyor. Ama 'siz böyle yaparsanız biz de böyle yaparız' polemiğine girmek istemiyorum. Biz böyle şeyleri ifade etmiyoruz, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak biz ABD Silahlı Kuvvetleriyle beraber çalışıyoruz" dedi.

Ermeni tasarısının ABD kongresinde kabul edilmesi ihtimaline de işaret eden Büyükanıt, "Biz böyle bir şey olursa bundan inciniriz, bundan rahatsızlık duyarız" dedi.

ABD Kongresine karşı bir asker olarak irade koyamayacağını, bunun aklına dahi gelmeyeceğini belirten Büyükanıt, "Ama inanıyorum ki, ABD'nin sağduyulu vatandaşları Türkiye'yi incitmekten kaçınır" diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet