Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Şubat 2007, 23:18   #338
Çevrimiçi
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




pkk'lılar Marsilya'da otopark kundakladı

Fransa’nın Marsilya kentinde, terör örgütü pkk yandaşları bir otoparkı kundakladı.
Terör örgütü yandaşlarının kundaklaması sonucu 10 kadar araç yandı.
Terör örgütü yandaşlarının, Paris bölgesinde geçen hafta örgütün üst düzey üyelerine yönelik yapılan operasyonlar nedeniyle kundaklama eylemi yaptıkları bildirildi.
Fransız sorgu yargıcı, geçen cuma gecesi yapılan ön soruşturma sonunda, terör örgütü üyesi 15 kişi hakkında adli soruşturma açılmasını kararlaştırdı.
Daha sonra ikinci kez yargıç önüne çıkanlardan 14’ünün tutuklu yargılanmasına karar verilmişti.
Paris’teki operasyonlar çerçevesinde terör örgütünün başkentteki merkezi olan bir "kültür merkezine" de baskın düzenlenmiş, çeşitli evraka ve bilgisayarlara el konmuştu.
Merkeze düzenlenen baskının, terör örgütüne maddi destek sağlayan ve örgütün Avrupa’daki üst düzey sorumluları olduğu tahmin edilen kişilere karşı Paris’in çeşitli banliyölerinde düzenlenen operasyonlar çerçevesinde yapıldığı belirtiliyor.
Gözaltına alınanlara, teröre mali kaynak sağlama dışında, "organize suç" ve "kara para aklama" suçlamaları yöneltiliyor.
Fransız basını, gözaltına alınanların uyuşturucu kaçakçılığı yapıyor olabileceğini de ciddi biçimde araştırıldığını belirtiyor.
Paris’teki operasyon, geçen yıl 2 pkk’lı teröristin döviz bürosunda kaynağını açıklayamadıkları 200 bin avroyu dolara çevirmek isterken gözaltına alınmaları sonucu başlatılan soruşturma çerçevesinde düzenlenmişti.
Fransa’da terör örgütü pkk’nın faaliyetleri, 1993 yılında yasaklanmıştı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet