Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Şubat 2007, 23:26   #344
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Anavatan'dan yapılan yazılı açıklamada, ''AKP ve CHP; hukuka ve hakkaniyete aykırı bir biçimde partimizin hazineden para alma hakkını engellemeye çalışmaktadır'' denildi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Açıklamada, bazı basın yayın organlarında ''Anavatan Partisi'nin hazineden 32 trilyon yardım alacağı'' şeklinde haberler çıktığı anımsatıldı. Bu haberlerin gerçek olmadığı belirtilen açıklamada, Anavatan Partisi'nin, 1 Nisan 2005 tarihinde TBMM'de grup yeter sayısına ulaştığı ve o dönemde yasaların öngördüğü Hazine yardımını almaya hak kazandığı ifade edildi. Ancak, 7 Mayıs 2006 tarihinde AKP ve CHP'nin işbirliğiyle partilere hazine yardımını düzenleyen yasa değiştirilerek ''milletvekili sayısı ile hazineden yardım alma'' hükmünün kaldırıldığı anımsatılaraa açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Maliye Bakanlığı, bu yasayı bahane ederek gerekli hazine yardımını ödememektedir. AKP ve CHP; demokrasiye, hukuka ve hakkaniyete tamamen aykırı bir biçimde kendi aralarında anlaşarak, partimizin hazineden para alma hakkını bu yasaya dayanarak engellemeye çalışmaktadır. Bu yasa; AKP ve CHP'nin işbirliği ile hareket ettiği, anlaştığı üç konudan biri olmuştur. Anlaştıkları diğer konulardan biri RTÜK'te koltuk paylaşımı, diğeri de YÖK meselesi olmuştur. Halbuki; Anavatan Partisi 1984 yılında tek başına iktidarken partilerin hazineden yardım almalarına ilişkin yasayı çıkarmış, bu yasadan AKP, CHP ve daha birçok parti faydalanmıştır. Kendileri bu yasadan yararlanırken bu haktı, demokrasiydi. Ancak Anavatan Partisi grup kurduğunda hakkı da demokrasiyi de bir kenara bıraktılar. Kamuoyunun bilmesi ve altı çizilmesi gereken bir diğer önemli husus da; bütçenin 5000'de 2'sinin siyasi partilere hazine yardımı olarak dağıtılmasına yönelik kanun gereği, Anavatan Partisi'nin alması gereken 32 trilyon yardımın verilmemesi durumunda, bu miktarın diğer partiler arasında paylaşılacak olmasıdır. Mevcut durumda, Anavatan Partisi'nin, 5341 sayılı yasa bahane edilerek gelinen son noktaya ilişkin hukuk mücadelesi Danıştay nezdinde devam etmektedir.''

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet