Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Şubat 2007, 23:38   #348
Çevrimiçi
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Pet Holding'in sahibi Köksal, Türkiye'ye "Kuzey Irak'ta bir devlet kurulmuş. Bu devletle iletişim kurmalıyız" tavsiyesinde bulundu


KUZEY Irak'ta geniş bir bölgede petrol arama ruhsatı olan Pet Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Güntekin Köksal, Irak ile çıkan krizde Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'e tepki gösterdi.

Köksal, Talabani bölgesinde, yaklaşık 800 kilometrekarelik alanda; Barzani bölgesinde de yaklaşık 400 kilometrekarelik alanda arama ruhsatlarının olduğunu söyledi. Bölgede petrol bulduklarını kaydeden Köksal, şirket olarak hiçbir sorun yaşamadıklarını belirterek, "Doğrudan Kürtler'le çalışıyoruz. Onlar bizden, biz onlardan memnunuz" dedi.

Irak ulusal petrol şirketi Somo'nun, Türk şirketlerinin akaryakıt satışı için Kürtler'le görüşmesini istemesinin olası nedenlerini değerlendiren Köksal, Türk şirketleri pahalı sattığı ya da alacak sorunu olduğu için ticari bir nedenle hareket edilmiş olabileceğini belirtti. Ne Türkiye, ne de ABD'nin Irak için bir strateji oluşturamadığını kaydeden Köksal, "Kürdistan orada kurulmuş, biz hâlâ ahkâm kesiyoruz. Bundan sonra hadiselerin stratejiyle halledilmesi lazım. Kavga-gürültü, silahla halledilmez" dedi. Köksal, Türkiye'nin Kürt devletiyle iletişim kurması gerektiğini ifade etti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet