Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Şubat 2007, 23:38   #349
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Bolu Dağı tüneli buzlanma nedeniyle kayan TIR'ın yolu kapatması nedeniyle ulaşıma kapandı. Bir saat süren çalışmanın ardından TIR çekilince tünel ulaşıma açıldı.

Bolu Dağı Tüneli ulaşıma açılışının beşinci gününde kar yağışına teslim oldu. TIR'ın kayması üzerine yol ulaşıma kapanırken, araçlar her zaman olduğu D-100 Karayolu Bolu Dağı'na yöneldi.

Sabah saatlerine doğru başlayan kar yağışı D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişi ve Tem Otoyolu Bolu Dağı Geçişi'nde ulaşımı etkiledi.

D-100 Karayolu Bolu Dağı'nın her iki şeridi de ulaşıma açık kalırken, özellikle Tem Otoyolu Bolu Dağı geçişinde buzlanma ve kar yağışı nedeniyle araçlar zor anlar yaşadı. Saat 09.15 sıralarında tünelin girişinde bir TIR'ın kayması üzerine yol ulaşıma kapandı.

Araçlar geri dönerek, Tem Otoyolu Kaynaşlı Gişeleri'nden çıktıktan sonra D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişine yöneldiler ve TIR'ın çekilmesi için çalışma başlatıldı.

Bir saat süren çalışmanın ardından TIR çekilince tünel ulaşıma açıldı.

Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı zaman zaman aksamalara yol açıyor.

Salı günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İtalya Başbakanı Romano Prodi'nin ulaşıma açtığı, eksiklerin tamamlanmasının ardından çarşamba günü saat 12.00'de trafiğe açılan yolun ilk kar yağışında ulaşıma kapanması tepkilere neden oldu.

Yolda kalan araçların sürücüleri karayolları ekiplerinin çalışmasının yetersiz kalmasından yakındı.
(cnnturk)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet