Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Şubat 2007, 23:39   #351
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Kulislerde, muhalefetin seçimi kaybetmesi durumunda yeni bir yapılanmaya gideceği, bu kongrenin de bölünmeden önceki son kongre olabileceği konuşuldu. Delegeler ADD içindeki ayrılığın, Kemalizm yorumundaki farklılığın ideolojik düzleme çıkmasından kaynaklandığını dile getirdi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Bölümü Konferans Salonu'nda başlayan ve iki gün sürecek ADD Genel Kurulu'nun ilk gününde divan başkanı seçimi ve tüzük değişiklikleri vardı. Mevcut Genel Başkan emekli Orgeneral Şener Eruygur ve eski Genel Başkan Ertuğrul Kazancı'nın ekiplerinin çekiştiği divan başkanlığı seçiminde kargaşa ve hile iddiaları yaşandı. Eruygur'un adayı Tokat Şube Başkanı Şahin Bozkurt, defalarca yapılan oy sayımı sonucunda 293 oyla divan başkanı olurken, muhalefetin adayı Sinop eski Milletvekili Yalçın Oğuz 250 oyda kaldı. Muhalifler yoğun şekilde hem divan başkanlığı oylamasında hile yapıldığı itirazında bulundu hem de gündem maddelerine itiraz etti. Divan seçiminin ardından bir konuşma yapan Genel Başkan Şener Eruygur, 6 ay önce seçilmiş olmalarına rağmen cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncesinde ADD'nin gerekli misyonu üstlenmesi için genel kurul yaptıklarını açıkladı. Muhalefetin ADD'yi bölmeye çalıştığını iddia eden Eruygur, "Seçimi kazanamazsak ADD'yi bölüp kendi örgütümüzü kurarız diyorlar. ADD'yi bölmeye kimsenin gücü yetmez." ifadelerini kullandı. Eruygur, seçimi kazanması durumunda tasfiyeye gidileceğinin işaretlerini verdi: "Atatürkçü ideoloji büyük baskılarla karşı karşıya. Numaracı cumhuriyetçilerle antilaikler psikolojik harekat içinde taarruz edip kafa karışıklığına neden oluyor. Derneğimizin içine bile taarruz etmişler. Biz bu genel kurulda dernek içindeki kafa karışıklığına son vereceğiz. Özgür tartışma ortamı diyerek ADD'yi bölmeye çalışıyorlar. Üyeler arasında ideolojik ayrım çıkarmak çok tehlikeli."

Ankara'da 6 ayda 47 gece kalmışım

İçerideki tartışmaların dernek dışına taşındığını belirten ADD Genel Başkanı, kendisiyle ilgili iddialara da cevap verdi: "Görevde kaldığım altı ayın dört ayını Bodrum'da geçirdiğim, Ankara'da bulunmadığım iddia ediliyor. Ben Ankara'da olduğumu ispatlamak için orduevinden kayıtları çıkarttırdım. Tam 47 gece Ankara'da kalmışım." Genel Başkan Yardımcısı Nur Serter için, 'Bu derneğin incisi' ifadesini kullanan ADD Genel Başkanı, ADD'de askerî bir disiplin ve olağanüstü hal uyguladığı iddialarına şöyle cevap verdi: "Evet dernekte bir olağanüstü hava vardı, ama bu hava benim oluşturduğum değil, bana karşı oluşturulan bir havaydı."

ADD öncülüğünde oluşturulan Ulusal Birlik Hareketi'nin (UBH) çok güçlendiğini savunan Eruygur, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde, mart ve nisan aylarında büyük kentlerden başlamak üzere eylemler ve gösteriler yapacaklarını söyledi. Genel kurulda genel başkanlık ve yönetim kurulu seçimi bugün yapılacak.

Sezer'den 100, İlhan (abi) Selçuk'tan 50 YTL bağış

ADD Genel Kurulu'nda üyelere dağıtılan gelir-gider tabloları arasında ilginç kalemler dikkat çekti. Buna göre 1 Haziran-31 Aralık 2006 tarihlerini kapsayan altı ay içinde derneğin gerçekleşen bütçesi 185 bin 74 YTL. Gelirin 113 bin 869 YTL'si bağışlardan oluşuyor. Bağış yapanlar arasında iki isim dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer derneğe 100 YTL bağışta bulunurken, Cumhuriyet gazetesi yazarı İlhan Selçuk 50 YTL bağış yapmış. ADD'nin 2007-2009 dönemi bütçesi 511 bin 750 YTL olarak öngörülüyor.

Zaman

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet