Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Şubat 2007, 23:58   #354
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Başbakan Erdoğan, "Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt hükümeti ile ilişkileri geliştirecek adımlar atılabilir" dedi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

AKP hükümeti 301 ile ilgili tartışmalara nokta koymaya, PKK konusunda ise Kuzey Irak'ta adımlar atmaya hazırlanıyor. Başbakan Tayyip Erdoğan, "Sivil toplum örgütlerinden beklenen değişiklik teklifi gelmezse önümüzdeki hafta arkadaşlarla son çalışmaları değerlendirip, yapılacak değişikliği konuşacağız" dedi. Türkmenistan'ın yeni Cumhurbaşkanı Kurbangül Berdimuhammedov'un yemin törenine katılmak için önceki akşam Aşkabat'a gelen Başbakan Tayyip Erdoğan'a uçakta çeşitli sorular yönelttik ilginç yanıtlar aldık:

301 DEĞİŞECEK
301 kesinlikle kalkmamalı. Değişiklik yapılabilir diye düşünüyorum. Aslında, Komisyonda olumlu bir yaklaşım vardı. Anayasa'daki ’66'ncı madde, vatandaşlık bağı ile bağlı olan Türktür' hükmüne CHP takıldı. 'Bu Atatürk'ün talebi. Bununla oynatmayız' dedi. Burada Türk kelimesi kalsın ama Türklük ifadesi için Anayasa'nın 66'ncı maddesine atıfta bulunulabilir. Bu anlayışı 301'in gerekçesine koyalım diyoruz...

Her müracaat edenin suçlamasını ciddiye alıp dava açmak yanlış. Her müracaat edenin hakkında savcının dava açmasını ortadan kaldıracak bir çalışma yapıyoruz. Bizim de çalışmamız var. Bu çalışmaları olgunlaştırıp sonra da adımımızı atacağız. Bu bir haftada mı olur, bir ayda mı olur, olgunlaştıracağımız çalışmanın süresine göre belirleyeceğiz.

ŞÖHRET DAVALARI
Bir zat -Kerinçsiz- var. Şöhret olmak için her şeye dava açıyor. İsabetli yollardan biri değil. Bunu önlemek için ne yapılabilir, arkadaşlarla çalışıyoruz. Adı, imzası, adresi olmayan şikayetlerin kaale alınmaması gerekir. Dürüstse samimiyse, adını da, adresini de koyar. Onu kaale alırım. Koskoca yargı neden bunları kaale alsın. Benimle ilgili bile çok sayıda şikayet vardı. Sonra da dosyalar birikiyor. Merkez Yürütme Kurulumuzda arkadaşlarla konuştuk, önümüzdeki hata değişiklik için çalışmaya başlayacağız.

ABD ile PKK terörüne karşı işbirliği çalışmalarından bazı sonuçlar almaya başladık. Olumlu gelişmeler var. Daha da başka gelişmeler olacak. Bekliyoruz. Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt hükümeti ile ilişkileri geliştirecek adımlar atılabilir. Neden olmasın. Yeter ki bu yakınlaşma huzur getirsin, barış getirsin, olumlu gelişmelere yol açsın. Eğer atacağımız her adım bizim için huzur getirecekse, onlar için huzur getirecekse buna her zaman varız.

İSRAİL FİTİLLENMESİN
İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile sözde Ermeni soykırımını konuşacağım ama onunla Amerika'daki Jewish (Yahudi) lobi ilgileniyor. Kudüs'teki kazı olayı doğru değil. Tam anlaşma sağlanırken, bu ortamı fitillemek doğru değil. Bu fitilleme İslam dünyasını rahatsız eder. Suriye Devlet Başkanı Başer Esad'ı olumlu yaklaşım içinde görüyorum. İsrail'den de adım gelmesi lazım. Sürekli tehdit doğru değil.

Medya konusunda çok dertliyim. Evet, ne onunla ne onsuz oluyor. 750 tesis demediğim halde, bir gazete, Sabah Gazetesi 750 tesis açtı diye yazarsa, nasıl üzülmeyeyim buna. Ülkenin başbakanıyım. Çatladı kapı belediye başkanı değil. Ama her hangi bir medya grubunu kontrol etmeye de ihtiyacım yok. Medyayı etkilemeyi yanlış buluyorum. Bazı patronlar gelip görüştüklerinde de ifade ettiler. O tuzağa düşersem yaptıklarımızı yapamayacağım inancındayım. Biz geldiğimizde bir çoğunun bankalarla ilişkileri, hesapları tam bir felaketti, şimdi yerine oturuyor. Kendim dürüst olduktan sonra, basını etkilemeye neden ihtiyaç duyayım. Medyanın zaten korkulduğu kadar halk üzerinde tesiri yok.


( Hürriyet )

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet