Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Şubat 2007, 23:59   #356
Çevrimiçi
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




SİYASET kulislerinde Şanlıurfa´dan bağımsız milletvekililiği için aday olacağını açıklayan İbrahim Tatlıses´in, böylesi bir kararı vermesinin nedeni tartışılıyor.

Yeni albümünün tanıtım toplantısında Şanlıurfa'da bağımsız milletvekilliği için aday olacağını açıklayan İbrahim Tatlıses'in bu çıkışı, siyaset kulislerinde "İbo Sauna'dan mı kaçıyor" yorumlarına neden oldu. Tatlıses'in, bu kararının gerisinde hakkındaki iddianamede istenilen 13 yıl hapis cezasının etkili olduğu konuşuluyor. Tatlıses milletvekili seçilse dokunulmazlık zırhı elde edecek ve dava ertelenecek.

Uzun süredir siyasete atılacağı konusunda beklenti bulunan ancak sürpriz bir çıkışla Sauna Davası'nda karara yakın bir zamanda aday olacağını açıklayan Tatlıses'in, bu kararının gerisinde hakkındaki iddianamede istenilen 13 yıl hapis cezasının etkili olduğu konuşuluyor. İddialara göre, Tatlıses milletvekili seçilerek dokunulmazlık zırhı elde edecek ve dava ertelenecek.

Pazarlama taktiği mi?

Öte yandan kulislerde Tatlıses'in sürpriz çıkışını "Bulamadım" adlı son albümünün tanıtımı sırasında dillendirmesi albümünün reklamına dönük bir taktik olarak değerlendirildi. Bu çerçevede özellikle magazin dünyasında sanatçıların her albüm öncesi, dizi oyuncularının da yeni proje öncesi bu tür çıkışlarda bulunduğuna dikkat çekildi.

Sauna çetesi süreci

Mayıs 2006'da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunda "Sauna Çetesiö olarak bilinen ve aralarında eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır ile İbrahim Tatlıses'in de bulunduğu 18 kişi hakkında 2 yıl 3 aydan 74 yıla kadar hapis cezaları istemiyle dava açtı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan davanın iddianamesinde Tatlıses hakkında birden çok kişiyle hürriyeti tehdit etme suçuna azmettirmek suretiyle örgüte yardım suçundan ve kişi hürriyetini yoksun kılma suçlarından 13 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede, Tatlıses'in hayat arkadaşı Derya Tuna'nın ayağından vurulması olayının faili Hüseyin Bozan'ın cezaevinden çıktıktan sonra, olayın azmettiricisinin Tatlıses olduğunu sağda solda ifade ettiği ve bu durumu açıklamaması için Tatlıses'ten para istediği ve bu isteğinden ısrarcı davrandığı için, Tatlıses'in de bu durumu çete lideri olduğu iddia edilen Kasım Zengin'e ilettiği vurgulandı.

Zengin'in Derya Tuna'yı vuran Hüseyin Bozan'ın menajeri olan 'Eyüp' isimli şahsı arayarak kendisi hakkında ağza alınmayacak küfürler ettiği ve susması için 1 trilyon para istediği belirtilen iddianamede, Zengin'in daha sonra yanına sanıklar Serdar Yük ve Özgür Altun'u alarak İstanbul'a gittiği, o tarihlerde İbrahim Tatlıses'in, Star TV kanalında yayınlanan 'İbo Show' programı esnasında, Hüseyin Bozan'ı Star TV'ye getirerek, program bittikten sonra Kasım Zengin, Serdar Yük ve Özgür Altun'un Hüseyin Bozan'ı kulise İbrahim Tatlıses'in yanına götürerek, burada sorgulanıp sorgunun da videoya kaydedildiği belirtildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet