Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Şubat 2007, 00:02   #364
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Şubat ayının ilk anketine göre AKP geriliyor, MHP yükselişte, CHP yerinde sayıyor.

Partilerin seçim hazırlıkları hız kazanırken Şubat ayının ilk günlerinde yapılan bir anketten, hemen yapılacak bir seçimde Meclis’e AKP ve CHP’nin yanı sıra MHP ve DYP’nin de gireceği, böylece yeni Meclis’in 4 partili bir tablo oluşacağı sonucu çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına destek konusunda da araştırma ve anketleriyle bilinen Türk Bilgi Danışmanlık ve Araştırma kuruluşunun Şubat ayının ilk günlerinde 10 büyük ilde yaptığı bir anket partilerin durumlarına ilişkin yeni ipuçları verdi. Anket, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Gaziantep, Mersin, Kayseri, Konya ve Samsun’da 1489 kişiyle yapıldı. Ankette katılımcılara "Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi.

AKP DÜŞÜŞTE MHP YÜKSELİYOR

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesi ve sonrasındaki tartışmalar sürerken gerçekleştirilen anketin kararsızlar ve hiçbiri yanıtları dağıtıldıktan sonraki sonuçlarına göre hemen yapılacak bir seçimde AKP’de, yüzde 34 oyla iktidara geldiği 2002 seçimlerine göre bir gerileme görülüyor. Anketten AKP’ye yüzde 26.62 oranında oy çıktı. Anket, CHP’nin yüzde 18.66’yla 2002 seçimlerindeki oranını hemen hemen koruduğu, MHP’nin yükselişe geçerek yüzde 14.14 düzeyine geldiği, DYP’nin de yüzde 11.89’la Meclis’e girecek dördüncü parti konumunda olduğu sonuçlarını verdi.

DTP’DE DÜŞÜŞ

Ankete göre Genç Parti(GP), Saadet Partisi ve DSP’nin de yükseliş içindeki diğer partiler, DEHAP-DTP ise düşüşteki parti olarak görülüyor.

anka

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet