Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Şubat 2007, 00:03   #368
Çevrimiçi
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Pelosi, Bush'un İran söylemini eleştirdi
İLGİLİ HABERLER
• "İran yönetimini suçlamak zor"

• Bush: "İran'a saldırma niyetim yok"

• "Irak'a silah sokan Hamaney'in grubu"


ABD yönetimi ve ordusu, İran'a yönelik saldırı hazırlığı içinde olmadıklarını duyurdu.

ABD Başkanı George Bush'un İran söylemini eleştiren Amerikan Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi de, Kongre'nin onayı olmadan İran'ın işgal edilemeyeceğini söyledi.

Pelosi, Bush'un "diplomatik çözümden yana olduğu" yönünde açıklamalar yaptığını hatırlattı, "Bunu onun verdiği söz olarak kabul ediyorum" dedi.

Amerikan Savunma Bakanı Robert Gates de İran'a karşı bir savaş hazırlığı bulunmadığını belirtti ve "Savaşmak için gerekçe yaratma çabasında değiliz" diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı Peter Pace de Tahran yönetiminin Irak'taki direnişe verdiği destekten emin olmadıklarını tekrarladı.

Bush yalanlamıştı

ABD Başkanı George W. Bush, 13 Şubat'ta yaptığı bir açıklamada, İran'a saldırmak gibi bir niyeti olmadığını söylemiş ve bu konuda söylenenlere 'şayia' demişti.

C-Span TV'ye demeç veren Başkan Bush, "Savaşmak istediğime ilişkin söylentilerdeki taktiği anlamıyorum. Bu siyasi bir şey galiba" ifadesini kullanmıştı.

Bush, "Ama diğer taraftan Kongre üyelerinin nükleer silaha sahip bir İran'ın yaratacağı tehlikenin farkına varacağını da ümit ediyorum" diye konuşmuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet