Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Şubat 2007, 02:47   #370
Çevrimiçi
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




'Türkiye Türklerindir' davası
27 Şubat 2007 Salı 08:42
Kadıköy 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dosyasındaki bilgilere göre, yönetici İshak Baruh, apartman içinde tamirat yaptırırken Esin Yavuzer yanlarına geldi ve ne yaptıklarını sordu. Burada çıkan tartışma sırasında Baruh, Yavuzer'in "Bunu yapmak için kimden izin aldınız" sözlerine, "Siz kendi işinize bakın" diyerek, tepki gösterdi.

Bunun üzerine Yavuzer, "Burası Türkiye, ben de Türk'üm. Burada Türk kanunları geçerlidir. Türkiye Türklerindir" dedi. Yavuzer'in sözleri üzerine suç duyurusunda bulunan Baruh, Yavuzer'in bu sözleri, kendisinin dini kimliğinden dolayı söylediğini, böylelikle hakaret ettiğini savundu. Kadıköy Başsavcılığı, Baruh'un şikâyeti üzerine Yavuzer hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açtı. Savcı Suat Gül iddianamesinde, Yavuzer'in, İshak Baruh'un Yahudi kökenli Türk vatandaşı olduğunu bildiği halde "Burası Türkiye, Türkiye Türklerindir" diyerek hakaret ettiğini kaydetti.

KARŞI DAVA AÇTI
Bu davadan sonra Yavuzer de yöneticisi Baruh hakkında suç duyurusunda bulundu. Yavuzer, Baruh'un "Sana bu sözlerini apartman toplantısında yalatacağım" sözlerinden şikâyetçi oldu. Soruşturmayı yine Kadıköy Başsavcılığı yürüttü. Başsavcılık bu kez de Baruh hakkında "hakaret" suçundan dava açtı ve 73 yaşındaki Baruh'un da 2 yıl 4 aya kadar hapisle yargılanmasını istedi. Kadıköy Başsavcılığı'nın açtığı her iki dava daha ilk duruşmalardan sonra tek bir dosyada toplanarak Kadıköy 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde birleştirildi. Bu durumda Baruh ve Yavuzer aynı davada hem sanık hem şikâyetçi olarak mahkemeye çıkacak.

AVUKATI KERİN&#199
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İZ
İstanbul Ataşehir'deki apartmanla ilgili davada Esin Yavuzer'in avukatlığını Kemal Kerinçsiz yürütüyor. Yavuzer'in emekli albay eşi Yakup Yavuzer'in, Kuvvai Milliye Derneği'nin internet sitesinde Kerinçsiz'i öven yazıları var.

(Ersan Atar/Sabah)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet