Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Şubat 2007, 02:48   #373
Çevrimiçi
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Okşama senaryoları kızdırdı
26 Şubat 2007 Pazartesi 08:52
"Başbakanın yanağını okşamak" üzerindeki beyin fırtınası, ilgi çekici durumların sergilenmesine vesile oluyor. Mehmet Barlas'a son eleştiri Vatan'ın Başyazarı Güngör Mengi'den geldi. Barlas'ı kızdıran şu ifadeler oldu;

"Yöneticilerle aranıza, denetim görevinizde zaaf yaratmayacak bir mesafeyi mutlaka koymalısınız. Mesleğin emniyet mesafesidir bu... "

Genç gazetecilere yönelik bu tavsiyeye Mehmet Barlas da "altın öğütler" sıralayarak cevap verdi. Güngör Mengi'ye "bu altın öğütleri Vatan'ın sahip ve yönetici kadrosuna vermesini" önerip şunları yazdı;

İŞTE ALTIN ÖĞÜTLER
- Genç meslektaşlar... Hem genel yayın yönetmeni, hem de banka yönetim kurulu üyesi olunmaz. Aynı bankanın yönetim kurulu üyelerinden bazıları hapse girer ve malvarlıklarına el koyulurken, bazıları bir şey olmamış gibi aklanmışlarsa, genç gazeteciler, bu tablodaki yanlışlığı da sorgular.

- Genç meslektaşlar... Bir askeri müdahaleyi fırsat bilip, bir gazetede siyasi kumpaslara girmek ve başbakan, bakan atamak gibi yanılgılara düşülmez.

- Medyanın gücünü kullanarak kamu pastasından pay almak için, kartel kurulmaz. Rakip gazetelerle anlaşıp Ankara'dan gelen emirlere uyarak ortak manşetlerle çıkılmaz. İktidar sahipleri onları istemiyor diye yazarlar susturulmaz.

- Derin devlet içindeki örgütlenmelerin üretimi olan "Andıçlar" a uyulup, kendi yazarların teşhir edilip, hedef gösterilmez.

- Ankara'daki parasal işlerini halletmek için, dönemin başbakanının eşi Rahşan Ecevit "Türkiye' nin en şık kadını" ilan edilmez.

KİMİN KULAĞINI ÇEKMELİ?

"Siz benim yerimde olsaydınız kimlerin yanağını okşar, kimlerin kulağını çekerdiniz?" diye soran Mehmet Barlas, bakın kimin kulağını çekermiş;

"Mesela bütün meslek hayatlarını Türkiye-ABD ve Türkiye-AB ilişkilerinin gelişmesine adamış, bu ilişkileri kurumsallaştıracak anlaşmaları hazırlayıp imzalar atmış asker ve sivil bürokratların, emekli olduktan veya siyasete girdikten sonra ulusalcılığa oynadıklarını görünce, onların yanaklarını mı okşarsınız, yoksa kulaklarını mı çekersiniz?"//

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet