Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Şubat 2007, 02:53   #379
Çevrimiçi
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Ankara kulisleri, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi’nin başında bulunduğu 10 Aralık Hareketi’nin, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün katılımıyla DSP’nin solun birinci partisi olabileceği konusunda Genel Başkan Zeki Sezer’i ikna ettiği iddiasıyla çalkalanıyor.

Sezer’in, parti yönetimini ve Rahşan Ecevit’i ikna etmesi halinde Sarıgül’ün 50 belediye başkanı ve 150’nin üzerinde eski CHP’li milletvekili ile DSP’ye katılacağı iddia ediliyor.

Türk solunun tek çatı altında buluşması için devreye giren 10 Aralık Hareketi’nin lideri durumunda bulunan Çelebi’nin, “Sarıgüllü DSP" formülünün de fikir babası olduğu kaydediliyor. Çelebi’nin, Sarıgül formülünün denenmesi gerektiği yönündeki ilk önerisini Şubat ayının ilk haftasında dile getirdiği ifade edildi.


Sezer, Çelebi, eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, Sosyal Demokrasi Derneği Erol Tuncer ile DSP’li Emrehan Halıcı ve Ahmet Tan’ın katıldığı toplantıda solda birlik konusu tartışıldı. O tarihlerde CHP’den ayrılması sözkonusu olan Sarıgül’ün DSP’de siyasete devam etme niyeti olup olmadığı tartışmaya açılırken, Şişli Belediye Başkanı’nın kamuoyundan aldığı destek dile getirildi.

İHRAÇTAN SONRA İKİNCİ GÖRÜŞME

Bu konudaki ikinci görüşme ise Sarıgül’ün CHP’den ihraç edilmesinin yolunu açan Yargıtay kararından sonra, 12 Şubat’ta yapıldı. Celal Doğan ve Erol Tuncer ile birlikte DSP lideri Sezer’le görüşen Çelebi, “Sarıgül’lü DSP’nin, Baykal’a tepki oylarını da toplayabileceği" ifade etti.

Ankara’da gerçekleşen bu buluşmada Sarıgül’ün, DSP liderliğine talip olup olmayacağı da gündeme geldi. Sezer’in, "Solun iktidar olabileceği bir formül olduğu taktirde herkes üzerine düşeni yapar. Ancak bunun da gösterilebilir işaretleri olmalı" dediği iddia edildi.

Rahşan Ecevit cephesi suskun

DSP’de Mustafa Sarıgül’e karşı çıkan isimlerin başında partinin önemli ismi Rahşan Ecevit geliyor. Bülent Ecevit'in ölümünden sonra partiden elini eteğini çektiği bildirilen Rahşan Hanım’ın, Sarıgül’ün katılımının yanında Genel Başkanlık koltuğuna oturmaması gerektiğini savunduğu bildirildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet