Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Şubat 2007, 02:56   #382
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




İran Devrim Muhafızları, İran'ın kuzeybatı bölgesinde faaliyet gösteren ve terör örgütü PKK'nın İran'daki kolu olduğu ifade edilen Pejak'ın 3 bölge sorumlusunu öldürdüğünü bildirdi.

Devrim Muhafızları komutanlarından Tuğgeneral Hasan Restegarpenah, resmi haber ajansı İRNA'ya yaptığı açıklamada, Devrim Muhafızlarının dün, ülkenin kuzeybatı bölgesinde Pejak üyelerine yönelik operasyon düzenlediğini ve üç bölge sorumlusunu ölü olarak ele geçirdiğini söyledi.

Öldürülen teröristlerle birlikte çok sayıda belgenin de ele geçirildiğini ifade eden Restegarpenah, belgelerin, bazı yabancı güçlerin bölge güvenliğini tehlikeye sokmak için teröristlere yardım ettiğini gösterdiğini de kaydetti.

Restegarpenah, "Bu belgeler, teröristlerin İran'ın kuzeydoğu bölgesinde çok sayıda terör faaliyetinde bulunacaklarını da ortaya koyuyor" dedi.

"Bölgeyi devrim karşıtları ve Pejak teröristlerinden arındırmak için operasyonlarımız sürecek” diyen Restegarpenah, yapılan operasyonlarda çok sayıda Pejak üyesinin öldüğünü ve yaralandığını belirtti, ancak sayı vermedi.

Devrim Muhafızlarının operasyon yaptığı bölgede, üç gün önce de 17 "devrim karşıtı unsurun" öldürüldüğü bildirilmişti.
Operasyonun ardından, Devrim Muhafızları 3. Tugay Komutanı Said Kahhari'nin de bulunduğu helikopter bölgeye hareket etmiş, İran makamları helikopterin hava koşulları nedeniyle düştüğünü açıklamıştı. Daha sonra kazada, 2'si general toplam 13 askerin öldüğü bildirilmişti.

Terör örgütü PKK'nın İran'daki kolu olduğu ifade edilen Pejak üyeleri, İran helikopterini kendilerinin düşürdüğünü ve bir askeri esir aldıklarını iddia etmişlerdi

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet