Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Şubat 2007, 02:58   #386
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




IRAK sınırında önlem alan güvenlik güçlerinin başlattığı operasyon kapsamında, Cudi ve Gabar Dağları'nda yuvalanmış teröristleri kıskaca alındı. Teröristlere silah ve gıda götürüldüğü tespit edilen yollara askeri kontrol noktaları konuldu, bölgedeki köylere giriş çıkış yapanlar tek tek aranmaya başlandı.

Şırnak sınırlarındaki Cudi, Gabar ve Küpeli Dağları ile Bestler ve Dereler Mevkii'nde askeri birlikler konuşlandı. Son bir haftadır bölgedeki hareketlilik gözlenirken, Irak sınırında da geniş önlem alan güvenlik güçlerine takviye güçler gönderiliyor. Sınıra yakın bölgede kazılan mevzilere yerleşen Mehmetçik, aralıksız gözetleme yapıyor.

PKK’lı teröristlerin sınırdan sızmalarını önlemek için Görümlü, Çalışkan ve Kasrık Köyleri'nin geçiş noktaları da tutuldu. Son bir haftadır sınır bölgesinde savaş uçakları ve helikopterlerin sürekli alçak uçuş yaptıkları gözlenirken, konuşlandırılan tanklarında hareket halinde oldukları görüldü.

Cudi ve Gabar’da kış şartlarında saklanan PKK’lı teröristlerin hareket kabiliyetini kısıtlamak isteyen güvenlik güçleri, bu bölgelerde de sıkı önlem aldı. Özellikle terör örgütü yandaşlarının dağlarda bulunan teröristlere başta silah, mühimmat ve gıda geçişini önlemek için tüm geçiş güzergahlarına kontrol noktaları kuruldu.

Mehmetçik, günün 24 saati bu noktalarda, köylere gidip gelen tüm insan ve araçları tek tek arayıp, teröristlere silah ve gıda geçişini engelliyor. Cudi ile Gabar arasında konuşlu tankların namlularının dağlara yönlendirildiği belirtildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet