Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Mart 2007, 23:51   #397
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Eski Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş, o dönemde Genelkurmay Başkanı olması halinde aynı şeyi yapacağını söyleyerek, 28 Şubat'ı "haklı bir hareket ve çok büyük bir fırsat" olarak değerlendirdi.

Güreş, zamanında, dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan başta olmak üzere yetkililere bazı telkinlerde bulunduğunu belirtti. "Erbakan'a, 'Kızılay'a işçiler yürüyor, bir şey olmuyor ama Kızılay'a başka birileri gelir, sen buradan çıkarsın' dedim, bir şey demedi, biraz beyazlaştı" diyen Güreş, 28 Şubat öncesi ile günümüz arasında da benzerliklerin olduğunu kaydederek AKP'ye uyarıda bulundu: "Akıllarını başlarına toplasınlar."

Genelkurmay Eski Başkanı Doğan Güreş, Habertürk kanalında yayınlanan Basın Kulübü programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ANKARA'DA BIYIKLAR DEĞİŞMEYE BAŞLADI
Türkiye’nin çehresinin değişmeye başladığını ifade eden Güreş, “Ankara’da bir bakıyorum, Suudi Arabistan kıyafetleri çoğaldı. Bıyıklar değişmeye başladı, kıyafetler değişmeye başladı, ifadeler değişmeye başladı. Sinirli hareketler başladı, asabi hareketler başladı” diyerek laikliğin tehlikeye girdiğini söyledi. 28 Şubat öncesi dönemde de benzer bir durumun yaşandığını kaydeden Güreş, gazetecilerin sözlerinin hedefini sorması üzerine AKP’yi vurgulayarak, “Şimdikilere söylüyorum, akıllarını başlarına toplasınlar” dedi.

'ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI OLURSA KAOS ÇIKAR'
Güreş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması halinde Türkiye’de gerilim olacağını savunarak, bu makamın toplumsal gerilimin yaşanmaması için “sübap” görevi gördüğünü dile getirdi. Güreş, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in çok başarılı olduğunu, hükümetin bazı uygulamalarını veto ederek “sübabı açtığını” ve halkın tepkisini önlediğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması halinde bu tür bir mekanizmanın olmayacağını söyleyen Güreş, “AK Parti bir şey yapıyor. Ne yapıyor? Üç bin öğretmenin yerini değiştiriyor. Gidiyor yukarıya, Sayın Cumhurbaşkanı veto ediyor. Tansiyon düşüyor halkta, sübap açılmış oluyor. Türk halkı müthiş rahatsız. O halde sübap açmak gerekir. Sizin her dediğinizi yapan birisini getirirseniz, sübap açacak kimse olmaz, tansiyon fena yükselir” dedi.

Güreş, Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı’nın görevi olan, ülkenin kurum ve kuruluşların organize biçimde çalışması ve ileriye götürülmesi görevini yapacak güçte olmadığını iddia etti. Güreş, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi ihtimalini “kaos çıkar” diyerek yorumladı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet