Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Mart 2007, 23:52   #399
Çevrimiçi
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




CHP'li Onur Öymen'den şok iddia. Öymen, hükümet yetkililerinin, Dubai'de Amerikalılarla 8.5 milyar dolarlık kredi karşılığında Kuzey Irak'a asker göndermek için anlaşma yaptığını söyledi.

Öymen, hükümet yetkililerinin, Dubai'de Amerikalılarla 8.5 milyar dolarlık kredi karşılığında Kuzey Irak'a asker göndermek için anlaşma yaptığını söyleyerek, "Tepkimiz üzerine anlaşmayı meclise dahi getiremediler" dedi.
CHP Salihli İlçe Teşkilatının düzenlediği "Dış Politika" konulu panele katılan Öymen, konuşmasında önce Avrupa Birliği (AB) sürecine değindi ve AB'nin reform tasarılarının, Türkiye'ye dayatma şeklinde sunulduğunu ileri sürdü.

Türkiye'nin bazılarının söylediği gibi fakir bir ülke olmadığını, dünyanın en zengin 19, Avrupa'nın ise en zengin 6. ülkesi olduğunu belirten Öymen, "Milli gelir bakımından dünyada 99. sırada yer alıyoruz. Biz zengin ülkenin fakir evlatlarıyız. Nüfusumuzun yüzde 24'ü yoksulluk sınırı altında yaşıyor. Bunun sebebi kötü yönetimdir" dedi.

İSRAİLLİLERE TOPRAK VERİLECEĞİ İDDİASI

Hükümetin yabancılara toprak satışına imkan veren yasayı çıkardığını, CHP olarak Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak bunu durdurduklarını anlatan Öymen, şöyle konuştu:

"Şu an yurdumuzun en kıymetli toprakları Suriye sınırındaki mayınlı arazilerdedir. Bu arazilerin mayınlardan temizlenmesi için yabancılara ihale açılacağını öğrendik. Bu yasa ile toprakların 49 yıllığına kullanım hakkı İsraillilere verilecek. Bu gizli kararname ile alınan kararı Anayasa Mahkemesi'ne götürdük. Suriye devleti, sınırlarımıza 300 metre ötedeki Kamışlı Bölgesi'nden günde 600 bin varil petrol çıkarıyor. Bu da Türkiye'ye yetecek petroldür. Topraklarımızın 300 metre ötesinden petrol çıkıyorsa bizimde çıkar dedik. Bunun üzerine hükümet mayınlı arazilerin bir kısmını temizleyerek 8 kuyu açtı. Bu 8 kuyudan da petrol çıkarılmaya başlandı."

KUZEY IRAK

Kuzey Irak'ta yaşanan durumun içler acısı olduğunu, Barzani'nin kontrolü altındaki bölgelerin şu anda PKK'nın denetiminde olduğunu öne süren Öymen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Barzani, PKK'ya silahını ve malzemesini temin ediyor. Irak'da PKK ile mücadele edecek bir tek asker dahi yok. Hükümetimiz PKK ile mücadelede en etkili yöntem özel temsilci atamak diyorsa Afganistan'a neden asker gönderiyor. Oraya da bir temsilci göndersin. 20 Mart 2003 tarihinde Irak sınırına asker göndermek için yetki alan hükümet, 6 aylık yetki süreci içinde asker gönderemedi. Sonra 1 yıllık süre için bir tezkere daha aldılar. Ancak yine göndermediler. Hükümet yetkilileri, Dubai'de Amerikalılar'la 8.5 milyar dolarlık kredi karşılığında Kuzey Irak'a asker göndermemek için anlaşma yaptılar. Ancak tepkimiz üzerine ilgili anlaşmayı meclise dahi getiremediler."


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet