Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Mart 2007, 23:53   #401
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Başbakan Erdoğan'ın Irak'taki Kürt yönetimine yönelik son demeci Barzani ve Talabani'yi sevindirdi.

Irak'ın kuzeyindeki sözde bölgesel yönetim, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuzey Irak'taki Kürt yönetimiyle ilişkiler konusundaki açıklamasının memnuniyet verici olduğunu bildirdi.

Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) lideri Mesud Barzani yönetimden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın Türkmenistan gezisi sırasında gazetecilere, ''Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt hükümeti ile ilişkileri geliştirecek adımlar atılabilir. Neden olmasın. Yeter ki bu yakınlaşma huzur getirsin, barış getirsin, olumlu gelişmelere yol açsın. Eğer atacağımız her adım bizim için huzur getirecekse, onlar için huzur getirecekse, biz buna her zaman varız'' şeklinde açıklama yaptığı hatırlatıldı.

"Açıklamanın sıcak karşılandığı ve iki taraf için de çok iyi bir adım olduğu" belirtilen açıklamada, ''Bu dostane adımı Türk kardeşlerimizle pekiştireceğiz. Bu dostane açıklamaları sıcak bir şekilde karşılıyoruz. Çok memnun olduk. Bu açıklamanın her iki taraf arasında kardeşliği, dostluğu daha da güçlendireceğine eminiz. Çok iyi ve barışçıl bir açıklama'' denildi.

Bu arada, IKDP Dış İlişkiler Sorumlusu Safin Dizayi, ''Biz Türkiye'yi dostumuz olarak biliyoruz ve bu dostluk güçlendirilmeli'' dedi. Dizayi, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türkiye ile aralarındaki ilişkilerin gelişip ilerlemesini umut ettiklerini" belirterek, "Diyalog ihtiyacının bulunduğunu, her zaman diyaloğa hazır olduklarını" söyledi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet