Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Mart 2007, 23:54   #403
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




'Katıldığımız noktalar ve katılmadığımız noktalar olabilir. Yabancı hekim çalıştırma konusunda kararlıyız'

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in yabancı doktorlara Türkiye'de çalışma imkanı sağlayan kanunun bazı maddelerini bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye geri göndermesini değerlendiren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gerekçeleri internetten izleyebildiğini belirterek, "İnternetten bana aksettirilen gerekçelere baktığımız zaman doğrusu sayın Cumhurbaşkanının bu hususta yanlış bilgilendirildiğini düşündüm" dedi.

Bakan Akdağ, Sağlıkta Dönüşüm Programı İzleme ve Değerlendirme Toplantısı'na katılmak, çeşitli incelemeler ve ziyaretlerde bulunmak için geldiği Isparta'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gerekçeleri internetten inceleyebildiğini, resmi yazıyı bekleyeceklerini kaydeden Bakan Akdağ, şunları söyledi:

"Gerekçeler içinde, Türkiye'de hekim sayısının, dengesiz dağılımdan dolayı yetersiz olduğu gibi ifadeler var. Türk hekimlerinin istihdamının sağlanamadığı gibi ifadeler var ki bunlar Türkiye'nin gerçekleri değil. Belki hekim dağılımı daha önceden biraz bozuktu ama dönemimizde bunu büyük ölçüde düzelttik. Ayrıca Türkiye'de hekim istihdamında hiçbir problem yok. Nerede bir hekim varsa biz ona derhal iş veriyoruz."

Türkiye'deki hekim sayısının Avrupa'yla kıyaslandığında Avrupa ortalamasının yarısından daha düşük olduğunu belirten Akdağ, şöyle devam etti:

"Biz ekmek gibi, su gibi hekim arıyoruz. Onun için (Türkiye'de hekim sayısı yeterlidir, hekim sayısı fazladır, hekimler istihdam edilemiyor) gibi düşünceler kanaatimce yanlış bilgilendirmelerin eseridir."


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet