Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Mart 2007, 23:57   #412
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekiplerinin yaptığı fuhuş operasyonunda yakalanan hayat kadınlarından birinin AIDS'li olduğu saptandı. Gürcistanlı kadının iki ayda yaklaşık 250 erkekle birlikte olduğu öğrenildi. İlçede fuhuş yapılan otellere yönelik baskınlarda bir haftada 32 yabancı uyruklu hayat kadını gözaltına alınırken, zorla fuhuş yaptırdıkları saptanan 10 kişi tutuklandı.



Kuşadası polisinin uyuşturucu tacirlerinden sonraki hedefi hayat kadınları oldu. Fuhuş yuvası oldukları tespit edilen otellere peşpeşe operasyonlar düzenleyen polis, Gürcistan, Ukrayna, Rusya, Kırgızistan, Tacikistan, Azerbaycan ve Ermenistan uyruklu 32 kadını ile bu kadınları çalışma vaadiyle getirip, fuhuş yapmaya zorladıkları, fuhuşa aracılık yaptıkları ve yer temin ettikleri öne sürülen 13 kişiyi gözaltına aldı. Bir hafta içinde mahkemeye sevkedilen ve üçü otel sahibi olan zanlılardan H.T. (42), A.T. (28), H.T. (31), C.D. (36), B.T. (32) A.T. (48), K.E. (44), M.E. (39), M.Y. (23) ve V.K. (28) tutuklandı.

Sınır dışı edilmeden önce Kuşadası Devlet Hastanesi'nde kan örnekleri alınan kadınlardan büyük bölümünde Hepatit C saptanırken birinin AIDS olduğu anlaşıldı. Hem AIDS hem de Hepatit C taşıdığı tespit edilen S.T.R.'nin iki ay önce Kuşadası'nda geldiği, yaklaşık 250 erkekle birlikte olduğu belirtildi.

Kadınları hastaneye götürülürken, bazıları hastalık bulaştırarak Türk erkeklerinden intikam aldıklarını ifade etti. Hastane yetkilileri bu hayat kadınlarının, ilişkiye girdikleri erkeklere, cinsel yollarla Hepatit C ve HIV virüsünü bulaştırmış olabileceğine dikkat çekti. Yetkililer, bu kadınlarla birlikte olan erkeklerin sağlık kuruluşuna başvurmalarını önerdi.

Öte yandan Emniyet Müdürlüğü Asayiş şubesi ekiplerinin operasyonları sonunda iki otel birer ay kapatma cezası alırken, biri apart iki otel ve bir bar için de birer ay kapatılma cezası istendiği belirtildi.

Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, operasyonların aralıksız sürdürüleceğini, gözaltına alınan yabancı uyruklu kadınların sınır dışı işlemlerinin sürdüğünü söyledi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet