Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Mart 2007, 03:02   #417
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Başta PKK olmak üzere özellikle Doğu ve Güneydoğu illerindeki kişileri sahte evraklarla vize temin eden 32 kişilik şebekenin liderinin emekli emniyet müdürü olduğu açıklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği'nin yaptığı Damga adlı operasyonda, sahte belge düzenleyerek vize alan şebeke çökertildi.



Şebekenin sahte belgelerle büyükelçilikleri yanıltarak yasa dışı yollardan para karşılığında vize aldıkları tespit edildi. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın emriyle şebeke yaklaşık 6 ay süren bir izlendi.

Bu takip sonucunda şebekenin AB ülkelerine gitmek isteyen ancak, Schengen vizesi almak için büyükelçiliklerinden istenilen normlara sahip olmayanlara il dışındaki uzantıları vasıtasıyla 5 bin-6 bin Euro veya Dolar karşılığında Schengen vizesi aldıkları belirlendi. PKK bağlantılı kişilerin ise 10 Euro ya da dolar karşılığı aynı şekilde vize alındığı ifade edildi.

Zanlıların, vize almak isteyenlerin pasaportlarını alarak işlemlere başladıkları ve vize alabilmeleri için gerekli sahte belgeleri temin ettikleri tespit edilirken para konusunda anlaştıkları kişileri, işveren, şirket sahibi, işçi emeklisi, gazeteci olarak gösterebilmek için sahte belgeler hazırlayarak elçiliklere yönlendirdikleri anlaşıldı.

Bu kişilerin müracaatlarının ardından bazı elçiliklerdeki irtibatlı oldukları kişiler vasıtasıyla bu müracaatların kabulünü sağladıkları veya elçilikçe yapılacak araştırmada şüphe çekmemek üzere evraklarda verilen telefon numaralarını hazırlanan sahte evraklar çerçevesinde kendi elemanlarınca cevaplanması sağladıkların ortaya çıkarılırken ayrıca yurtdışına gidecek olan kişilerin otel ve uçak rezervasyonlarını ayarladıkları, kendi refakatlerinde havalimanına veya hudut kapısına götürdükleri belirlendi.

Şebekenin bu yöntemle 3 yüzden fazla kişiyi yurtdışına göndererek haksız kazanç elde ettiği belirlenirken düzenlenen operasyon sonucunda şebekenin elebaşları olduğu iddia edilen 4. sınıf şube müdürlüğünden emekli A.T'nin de bulunduğu 32 kişi gözaltına alındı.

Zanlılardan 3 kişinin ATO çalışanı olduğu ifade edildi. Bu kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda; farklı kişilere ait 167 adet pasaport, kimlik fotokopileri, vesikalık fotoğraflar, çok sayıda çeşitli şirketlere ait bilgi ve belgeler, Ankara Ticaret Odası'na ait şirket bilgi dökümleri, kalıp halinde kesime hazır tanzim edilmemiş 96 adet sürücü belgesi asılları, sahte sürücü belgeleri ve nüfuz cüzdanları, 2 adet dizüstü bilgisayar, 21 adet masa üstü bilgisayar, scanner ve printer cihazları, sahte ve naylon faturalar, sahte evlilik cüzdanları, sahte tapular, 4 adet ruhsatsız tabanca, bu tabancalara ait fişekler, noter mührü ve içime bir miktar esrar ele geçirildi.

Bugün(Perşembe) Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirilen zanlıların yarın(Cuma) yargı önüne çıkarılacağı öğrenildi.(ANKA) (Ankara Haber Ajansı)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet