Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Mart 2007, 01:11   #424
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Türkiye’de banka ve finans sektörünü ele geçiren yabancı yatırımcıların yeni hedefi ülkenin gözde sanayi şirketleri olacak.

Uzmanlar, yabancı yatırımcıların, finans sektöründe doyduklarını, yeni gözdelerinin ise sanayi şirketleri olduğunu söylüyor

Tüm dünya piyasalarında, yabancı yatırım araçlarının artık finansal piyasalar yerine sanayi sektörüne girmesi gerektiği kanısı oluşmaya başladı. PARA dergisinin haberine göre, Öyle ki EFG İstanbul, “Türkiye’de finans piyasalarındaki ağırlığın azaltılması” yönündeki raporu, yabancıların bu konuya bakışını net bir şekilde ortaya seriyor. Özellikle 2006 yılında bankalara olan yoğun yabancı ilgisi, banka hisselerine tavan yaptırdı.

Hareketlenme kaçınılmaz
Yabancı yatırımcılar finans sektöründe artık doyuma ulaştıklarını, yeni gözdelerinin ise yüksek kârlı sanayi şirketleri olduğunu açıkça söylüyorlar. Bütün bu değerlendirmelerden hemen sonra Morgan Stanley yüzde 1.1’lik İş Bankası hissesini blok olarak sattı ve gözünü sanayi sektörüne çevirdi. Euro Yatırım Araştırma Müdürü İsmail Güner konuya ilişkin, ‘Bankalar 2006’dan itibaren sanayi şirketlerinin önüne geçti. Yabancılar, bankalara yeterince yatırım yaptılar. Şimdi de sanayiye geçiş yapacaklar’ dedi. Bu durumda sanayi şirketlerinde hareketlenme kaçınılmaz olacaktır” şeklinde konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet