Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mart 2007, 19:15   #439
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




100 temel eser arasındaki "Anayurt Oteli"nin *****grafik öğeler içerdiğini iddia eden Türk Eğitim Sen, kitap tavsiye listesinden çıkartılmazsa suç duyurusunda bulunacak.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, 100 temel eser kapsamında lise öğrencilerine tavsiye edilen Yusuf Atılgan'ın "Anayurt Oteli" adlı kitabının *****grafik ifadeler içerdiğini, kitabın ***** kitap olmaya aday olacağını savunarak, tepki gösterdi. Kitabın 100 temel eser arasından çıkarılmasını isteyen Özcan, MEB'in denetimde titiz davranması gerektiğini aksi takdirde "uygunsuz kitaplar" için suç duyurusunda bulunulacağını belirtti.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, 100 temel eser kapsamında lise öğrencilerine tavsiye edilen Yusuf Atılgan'ın "Anayurt Oteli" adlı kitabının *****grafik ifadeler içerdiğini, kitabın ***** kitap olmaya aday olacağını savundu. Milli Eğitim Bakanlığı'na tepki gösteren Özcan, kitabın 100 temel eser arasından çıkarılmasını isterken, MEB'in denetimde titiz davranması gerektiğini, aksi takdirde "uygunsuz kitaplar" için suç duyurusunda bulunulacağını belirtti.
Özcan, sinemaya da uyarlanan kitapla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. 100 temel eser kapsamında lise öğrencilerine tavsiye edilen kitabı incelediklerini belirten Özcan, kitabın "çocukların gelişim sürecine aykırı olduğunu, ahlak yapılarını temelden sarsacak ifadeler bulunduğunu" savundu. Kitabın öğrencilere tavsiye edilmesini "skandal" olarak nitelendiren Özcan, "Bu kitap neredeyse baştan aşağı müstehcenlik içermektedir. Öyle ki çarpık ilişkileri de konu alan kitap, bünyesinde barındırdığı *****grafik ifadelerden ötürü ***** kitap olmaya adaydır. Zira neredeyse başından sonuna kadar kitabın kahramanının cinsel sapkınlıklarına tanık olmaktayız" dedi.
Özcan, kitaptaki "çıkarken uykusu bozulmasın diye donsuz yatar..." ve benzeri 28 adet ifadeyi bu duruma örnek olarak gösterirken, 100 temel eserin hangi kriterlere göre belirlendiğini sordu. MEB'e "denetim eksikliği" gerekçesiyle tepki gösteren Özcan, "Türk Eğitim-Sen olarak bu kitabın 100 temel eser kapsamında derhal çıkarılmasını istiyoruz. Bakanlık artık üzerine düşen asli görevleri yerine getirmeli ve özellikle kitap denetimi konusunda hassas ve titiz davranmalıdır. Aksi takdirde Türk Eğitim-Sen öğrencilere tavsiye edilen ve okullarda tüm uygunsuz kitaplar için suç duyurusunda bulunacaktır" dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet