Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mart 2007, 19:16   #440
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Yaklaşan Nevruz öncesinde emniyet güçleri operasyonlara başlayarak alınan duyum ve istihbaratlar doğrultusunda provokasyon yapacağı gerekçesiyle bazı kişileri gözaltına almaya başladı.

Nevruz olarak bilinen Bahar Bayramı 21 Mart öncesinde tüm Türkiye’de kutlanacak. Özellikle Ankara, İstanbul Diyarbakır ve Mersin’de yapılacak kutlamalar için sıkı önlemler alınacak.

Güvenlik güçleri de Nevruz öncesi operasyonlara başladı.DTP; Nevruz kutlamasına 20 Mart’ta Mersin’de başlayacak, parti yöneticileri 21’inde de Diyarbakır’daki kutlamalara katılacak. Leyla Zana’nın rahatsızlığından dolayı katılmayacağı öğrenilen Mersin kutlamalarına eski DEP milletvekilleri, DTP Genel Başkan Ahmet Türk, Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ve tüm yönetim kadrosunun toplu halde katılması planlanıyor. Yöneticilerin bazıları ise Güneydoğu illerinde yapılacak kutlamalara katılarak destek verecek. Güvenlik güçleri de Nevruz kutlamaları öncesinde tüm Türkiye genelinde operasyonlara başladı.

Ankara’da Nevruz’da provokasyon yapacakları gerekçesiyle 17 kişi gözaltına alındı. i. Gözaltına alınan kişilerin Abdullah Öcalan'ın posterlerini Ankara'nın değişik bölgelerine astıkları ileri sürüldü. Gözaltına alınanların evlerine düzenlen baskınlarda da çok sayıda yasa dışı afiş, pankart ve poster ele geçirildi.

Türkiye genelinde başlatılan operasyonların da Diyarbakır, Mersin Van ve Tunceli’de devam ettiği öğrenildi.Üst düzey bir emniyet yetkilisi, “Emniyet ve istihbarat birimleri örgütün siyasallaşma sürecinde olması nedeniyle olayların çıkmaması için gayret göstereceğini belirtirken, yönetime ve bu düşünceye karşı olan dağ grubunun kutlamaları provoke edeceği duyumları alınıyor.

Bu nedenle güvenlik güçleri kendi bölgelerinde güvenlik önlemlerini önceden alacak. Edinilen istihbaratlar doğrultusunda başta Ankara olmak üzere tüm Türkiye’de göz altılara başlandı. Genelde bu kişiler PKK üyesi ya da sempatizanı” dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet