Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mart 2007, 19:17   #442
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Türkiye, Almanya'nın işçi kotasını dolduramıyor Türkiye, Almanya'nın 5 bin 600 kişilik işçi kotasını dolduramıyor.

Almanya Hükümetinin, İstisna Akdi kapsamında Türk müteahhit firmalarına tanıdığı yaklaşık 5 bin 600 kişilik işçi kotasını doldurulamadığı ortaya çıktı. Almanya'da müteahhitlik hizmetleri verecek olan Türk firmalar için tanınan işçi kotasının doldurulamadığı uyarısı ise bizzat Alman Devlet Bakanı Gert Anders tarafından yapıldı.

CHP'li Öymen, "Alman Bakanı, Türk firmalara tanınan 5 bin 600 kişilik kotanın sadece 580'ü kullanılabiliyor. Tanınan kota az olsa da doldurulamaması düşündürücü. İşadamlarımızın haberi yok" uyarısında bulundu.

FİRMALARINIZ HAREKETE GE&#199
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İN

Hürriyet aracılığıyla Türk müteahhitlik firmalarına çağrıda bulunan Öymen, "Bakan Anders'le geçtiğimiz haftalarda yaptığımız görüşmelerde, 'Türk işçilere yönelik kotayı 5 bin 600'e yükselttik ancak bunun sadece 580'i kullanılıyor. Bunu anlamak mümkün değil. Firmalarınız harekete geçsin. Müteahhitlik ihalelerine girsin' uyarısında bulundu. Ben de onun sayesinde öğrendim kotamızın dolmadığını" diye konuştu. Öymen sözlerin şöyle sürdürdü:

AL İŞÇİNİ GEL

Bonn Büyükelçiliğim döneminde "İstisna Akdi" anlaşmasını imzaladım Almanya ile. O zaman kota 7 bindi. Ardından 2 bine indiğini duydum. Ancak son dönemde bu kota yeniden yükseltilmiş; 5 bin 600 olmuş. Yani Türk müteahhit firmalar Almanya'da aldıkları bir iş için kendi işçisini getirecek. Proje bitince işçisini geri yollayacak. Bu fırsat mutlaka değerlendirilmeli. İstisna Akdi'nin sağladığı kolaylıklar göz önünde bulundurularak, firmalar Almanya'dan yeni müteahhitlik işleri almalı.

KOTAYI DOLDURUN

Anlaşmayı ilk imzaladığımızda, yaklaşık 60 Türk firması geldi. İşleri aldılar, inşaatlara başladılar. Ancak, bu kotanın artı doldurulamıyor olması düşündürücü. Türk firmalarına çağrımdır ki bu kota hakkını kullansınlar. Sayı olarak az ama her şeye rağmen yeni bir iş gücü piyasası da oluşmuş olur. Öte yandan, dünyanın başka coğrafyalarında başarılı inşaat faaliyetleri gösteren firmalarımız bir AB ülkesi olan Almanya'da da başarılarını bir kez daha kanıtlama şansı elde eder.

İSTİSNA AKDİ

Onur Öymen'in Bonn Büyükelçiliği döneminde imzalanan anlaşmaya göre Almanya Türk işverenin müracaatı üzerine yanında götüreceği işçileri için üç aylık vize veriliyor. Vizenin hemen ardından, işçiler ülkeye giriş yapabiliyor. Azami iki yıllık çalışma izni veriliyor, iki yıldan fazla süren işler için altı aya kadar uzatma verilebiliyor. Münferiden yönetici veya idari personel olarak çalışan işçiler için ise bu süre dört yıla kadar çıkabiliyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet