Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mart 2007, 19:26   #463
Çevrimiçi
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya, “THY'nin, kadın kabin memurlarının 3 yıl hamile kalamayacağına ilişkin sözleşmesinin cinsiyet ayrımcılığı olduğunu kabul ederek, THY nezdinde girişim başlatacağınızı belirtmiştiniz. Girişimde bulundunuz mu, aldığınız sonuç nedir?” diye sordu.


Çerçioğlu, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde,THY'de 800 kadın kabin memuruna imzalattırılan ve “3 yıl hamile kalamazsın” denilen sözleşmede, bu kabin memurlarının hamilelik durumunda sözleşmelerinin tek taraflı feshedileceğinin yazılı olduğunu kaydetti.
Kamu personel alımlarında cinsiyet ayırımcılığı yapılmamasına ilişkin ”personel temininde eşitlik ilkesine uygun hareket edilmesi” konulu Başbakanlık genelgesinin yürürlüğe girdiğini; bütün kamu kurum ve kuruluşlarına da gönderildiğini ifade eden Çerçioğlu, şu soruların yanıtlanmasını istedi:
“Genelge kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilmesine rağmen, neden THY yönetimi bu genelgeyi uygulamamakta direniyor?
THY'de yaşanan bu kadın ayrımcılığı, başka kurumlarda da yaşanmakta mı?
Birleşmiş Milletler (BM), ayrıca BM Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi (CEDAW) ve uluslararası sözleşmelerdeki cinsiyete dayalı ayırım yapılamayacağı ilkesine rağmen, THY'nin bu tutumu karşısında Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olarak ne gibi çalışmalarınız olmuştur?
Bu konuda daha önce verdiğim soru önergeme yanıtınızda, THY'nin, söz konusu sözleşmenin hamilelikle ilgili maddesinin mevzuatımıza, BM, CEDAW ve uluslararası sözleşmelerde belirtilen cinsiyet ayrımcılığı yapılamayacağı ilkelerine aykırı olduğunu kabul ederek, THY nezdinde girişim başlatacağınızı belirtmiştiniz. Girişimde bulundunuz mu; aldığınız sonuç nedir?”

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet