Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mart 2007, 19:26   #465
Çevrimiçi
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, “Tüm halkımızı bizi milletçe birleştiren İstiklal Marşımızın ifade ettiği madde ve mana etrafında birlik olmaya ve İstiklal Marşımızın ruhunda yeniden milli bağımsızlığımıza sahip çıkmaya çağırıyorum” dedi.


Yazıcıoğlu, İstiklal Marşı'nın kabulünün 86. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Ülkemizin içte ve dışta kuşatıldığı, milli ve manevi değerlerimizin çiğnendiği, gençlerimizin ruhsuzlaştırılmaya çalışıldığı, en önemlisi ülkemizi bölmeye ve parçalamaya çalışanların su yüzüne çıktığı bu dönemde İstiklal Marşımızı tüm benliğimizde hissederek daha gür bir sesle okumak ve manasına uygun hareket etme mecburiyetimiz vardır” görüşünü vurguladı.
Bugünün anısına milletin tüm fertlerini ruhunun tüm derinliklerinde hissederek İstiklal Marşı'nı okumaya davet eden Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:
“Milli şairimiz 'Acaba İstiklal Marşı yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?' diyenlere 'Allah bir daha bu memleketin, bu milletin istiklalini tehlikeye düşürmesin ve bir daha onu istiklal marşı yazmaya mecbur etmesin' diyerek cevap vermiştir.
Mehmet Akif'in o gün ne demek istediği bugün daha iyi anlaşılmaktadır. Milletimizin tüm hissiyatına tercüman olan bu marşı yazdığı için milli şairimize bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyor, Allah'tan rahmet diliyorum.
Tüm halkımızı bizi milletçe birleştiren İstiklal Marşımızın ifade ettiği madde ve mana etrafında birlik olmaya ve İstiklal Marşımızın ruhunda yeniden milli bağımsızlığımıza sahip çıkmaya çağırıyorum.”

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet