Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mart 2007, 19:39   #476
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Türkiye'de 6.5 milyon Kürt var 12 Mart 2007




Türkiye'nin etnik yapısının mozaik olmadığını savunan Hasan Celal Güzel, Radikal Gazetesi'ndeki köşesinde ülkede en fazla 6.5 milyon Kürt nüfusun bulunduğunu yazdı. Güzel "Ana dilini Türkçe bildirenlerin oranı yüzde 93. Ancak kalan yüzde 7'de kardeşimiz" dedi.

RADİKAL Gazetesi yazarı Hasan Celal Güzel "Türkiye, Yüksek Yoğunluklu Psikolojik Harekátın Hedefi-1" başlığıyla dün Radikal Gazetesi'nde yayınlanan köşe yazısında Türkiye'de yaşayan Kürt nüfusunun en fazla 6.5 milyon olduğunu savundu.

P. A. Andrews'in yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'deki Kürt nüfusu oranının yüzde 8.36 olduğunu, TÜİK'in (Türkiye İstatistik Kurumu) ana dili esas alarak yaptığı sayımlarda bu oranın yüzde 7.07, Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etüdleri Enstitüsü'nün araştırmalarında ise yüzde 6.2 olduğunu söyleyen Güzel, Ali Tayyar Önder'in de Kürt ve Zaza nüfus oranını yüzde 7.84 olarak hesapladığını anlattı. Türkiye'de yaşayan Kürt nüfusunun en fazla yüzde 8.5 oranında olduğunu belirten Güzel, bunun 6.5 milyon kişiye denk geldiğini söyledi.

’TÜRKİYE MOZAİK' KGB SLOGANI

Türkiye'nin Kürtler, Kuzey Irak, peşmergeler, Türkmenler ve PKK konularında yüksek yoğunluklu bir psikolojik harekátın hedefinde bulunduğunu söyleyen Güzel, "Türkiye bir mozaiktir" iddiasının bir zamanlar KGB'nin Türkiye üzerinde yürüttüğü bir psikolojik harekát sloganı olduğunu belirtti. Güzel, "Ne yazık ki, ülkemizde cumhurbaşkanları, başbakanlar bile bu sloganın tuzağına düşmüştür. Bu sloganda vurgulanan esas nokta, Türkiye'nin etnik yapısıdır" dedi.

HİÇBİRAYRIMYAPMAYIZ

Bu konudaki asıl hedefin, federatif sisteme ve bölünmeye giden yolu açmak olduğunu iddia eden Güzel, şunları anlattı: "Halbuki, çeşitli araştırmalara ve istatistiklere göre, Türkiye'de yaşayan insanların en az yüzde 85'i Türk kökenlidir. Bu derece homojen bir yapıyı, hiç bir milli devletin bünyesinde kolay kolay gösteremezsiniz. ABD'de 'Ethnologue Data from Languages of the World' adlı araştırma kurumunun hazırladığı 'Türkiye'de Etnik Dağılım' başlıklı raporda, 2001 yılı içinde Türkiye'de etnik nüfus oranı yüzde 13.79 olarak gösterilmiştir (Yani, yüzde 86.21 Türk asıllıdır). Gene Eylül 2005'te AB Eurobarometer Anketi'nde, ana dilini Türkçe olarak bildirenlerin (yani Türk kimliğini benimseyenlerin) oranı yüzde 93 olarak tesbit edilmiştir. Böyle bir topluluğa 'mozaik' diyebilir misiniz? Bu arada, geri kalan yüzde 7'lik kısmın da bizim kardeşimiz olduğunu ve hiçbir ayrım yapmadığımızı belirtmeliyiz."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet