Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mart 2007, 19:40   #478
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Rumların bulduğu ’Türk bülbül’ün yeni saçmalıkları


Ömer BİLGE / LEFKOŞA

Kıbrıs Rum medyası son bir haftadır 1974 Barış Harekatı’ndan bir yıl sonra onbaşı rütbesiyle Kıbrıs’ta askerlik yapan Mehmet Mercan’ın ’çarpıcı’ iddialarını manşetlerine taşıyor.

1974’te kaybolan 5 yaşındaki Rum çocuk Hristakis Yeorgiu’nun Türkiye’ye götürüldüğünü iddia eden Mercan, şimdi de "Gözlerimin önünde Türkler bir çukur önünde 4 Rum’u sorgulayıp öldürdü" dedi ve Rum medyasının manşetlerine çıktı. Mercan, Hıristiyanlığı tanımak için sürekli İncil okuduğunu da belirtti.

Politis gazetesinin Ankara muhabiri Anna Andreu ve Lefkoşa’dan gelen editörü Andreas Parashos üç gün önce İstanbul’a giderek Mehmet Mercan ile röportaj yaptı. Politis gazetesinin dün manşetine taşıdığı habere göre, Mercan şöyle konuştu: "22 Temmuz 1975 günü Mersin’den bir helikopter ile Dikmen’e indik ve birliğime katıldım. Bir ara yiyecek aramak için arkadaşlarımla birlikte bölgeyi gezmeye başladık. Onbaşı rütbesiyle Dikmen askeri hastanesinde görevliydim. Dikmen yakınlarındaki Güngören köyünde bir askeri üs bulunuyor. Burada Türklerin 4 Rum sivili sorguladıklarını gördüm. Daha sonra Rumları bir çukur önüne dizdiler ve vurdular. Bir tanesi kaçmaya çalıştı onu da vurup çukura attılar. Bu kayıpların kemikleri şimdi hala Güngören’dedir."

HÜRRİYET

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet