Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mart 2007, 19:41   #481
Çevrimiçi
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranının yüzde 50'ler düzeyinde olduğunu belirterek, "Su rezervi bu yılı çıkarır. Ciddi bir problem yok" dedi.

Bütün dünyada küresel ısınmaya bağlı olarak kuraklık sorunu başladığını, bu yıl Türkiye'nin batı bölgelerinde ciddi bir yağış görülmediğini dile getiren Topbaş, "Bizim su rezervlerimiz yeterli. Ancak yine de suyu dikkatli kullanmak lazım" diye konuştu.

Topbaş, su kaynaklarıyla ilgili gelecek adına çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu çerçevede Meriç'ten İstanbul'a su sağlanmasına yönelik bir düşünce olduğunu ve bu konunun incelendiğini kaydetti.

Daha önce yapılan çalışmalar sonucunda şu anda kentte su problemi bulunmadığını, 2025'lere, 2040'lara kadar kentin su kaynaklarının hazır olduğunu anlatan Topbaş, şunları söyledi:

"Ama hiç yağmur yağmazsa o ayrı bir konu. İdareciler olarak gelecek dönemleri düşünmek durumundayız. Çevreyi iyi kontrol etmeliyiz. Tabii en önemlisi havzaları iyi korumak."

Kaynak : Anadolu Ajansı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet