Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mart 2007, 19:42   #485
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Almanya'da Türkiye tatili satışları yeniden patladı

Alman tur operatörlerinden ve turizm şirketlerinden TUI’nin Yönetim Kurulu Başkanı Michael Frenzel, Türkiye’nin yakın gelecekte en önemli turizm ülkelerinden biri olacağını ve rakipleri tarafından kıskanılacağını söyledi.
Frenzel, Berlin’deki merkezlerinde TUI Holding Türkiye Danışmanı Hüseyin Baraner ile birlikte bir grup gazeteciyi kabul ederek, Türk turizmiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Frenzel, gelecek yüzyılın en popüler turizm ülkesinin Türkiye olacağını belirterek, "Türkiye, yakın gelecekte hem gelir, hem de turist sayısı bakımından rakiplerini kıskandıracak düzeyde inanılmaz bir çıkış yakalayacak" dedi.
Türkiye’nin, batısından doğusunda çeşitli zenginliklere sahip olduğunu kaydeden Frenzel, şunları söyledi:
"Türk turizmini, Antalya ve Ege bölgesinin deniz, kum ve güneşiyle buralara getirdiniz. Daha keşfedilmeyi bekleyen bir o kadar da zenginlik var. Her şeyden önemlisi, dünyanın hiçbir yerinde olmayan Türk misafirperverliği var." Antalya’da otel yatırımlarının altyapı yatırımlarıyla birlikte yürütülmesi gerektiğine işaret eden Frenzel, Antalya’da turizm sezonunun, spor turizmiyle birlikte 12 aya çıkarılabileceğini kaydetti.
Frenzel, "Bu, sadece Türkiye için geçerli değil. Spor imkanlarını geniş tutan ülkeler, turizm sezonunu uzatmada çok başarılı. Bunu, ancak değişik ürünleri geliştirerek çözebilirsiniz" dedi.
Türkiye için ucuz fiyat politikası uygulanmasına da karşı olduğunu belirten Frenzel, "Aslına bakarsanız fiyat belirlemede en önemli kriter müşteridir.
Müşteri, belirli bir fiyatı verirse bu iş yürür. Kesinlikle Türkiye’ye ucuz bir fiyat politikasını tavsiye etmiyorum. Ancak ödenmeyecek fiyatlara da girmeyin.
Gerçekçi olun" tavsiyesinde bulundu.
Türkiye’nin turizm potansiyelini geliştirmek istediklerini kaydeden Frenzel, "Türkiye hızlı büyüyor. TUI de rakiplerine göre hızlı büyüyor. Bunları bir araya getirmek önemli" dedi.

"TÜRKİYE SATIŞLARI GERÇEKTEN PATLADI"
TUI Yönetim Kurulu Başkanı Frenzel, Türkiye’ye giden turistlerin başında Almanların geldiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:
"Piyasalardaki hareketlenme olumlu. Bunu kendi kayıtlarımızda ve yaptığımız rezervasyonlarda günlük olarak görüyoruz. Türkiye satışları gerçekten patladı.
Toplam satışlar içinde Türkiye satışları çok iyi gidiyor." ABD’deki 11 Eylül saldırılarından sonra büyük ölçüde azalan seyahatlerin 2003 yılındaki Irak krizinden sonra yeniden artmaya başladığını belirten Frenzel,
şunları kaydetti:
"Bu büyümeyi 2007 yılında daha da çok hissedeceğiz. Türkiye, kendisine has yapısıyla Almanlara hala çok ilginç geliyor. Müşteriler sizin verdiğiniz hizmetlerden, özellikle de güler yüzlü personeliniz ve misafirperverliğinizden çok memnun. Bu da, diğer ülkelerle rekabetinizde birkaç adım daha önde başlamanızı sağlayacaktır." Türkiye’de yeni yatırımlara sıcak baktıklarını, özellikle Robinson markasıyla işlettikleri yatırımlardan çok memnun olduklarını da kaydeden Frenzel, şöyle dedi:
"Türkiye’de bazı otellerimizle golf turizmi için satış yapıyoruz. Bu özellikle kışın, otellerdeki satışı güçlendiriyor. Türkiye’deki yatırımlarımıza bu anlayışla bakıyoruz. Yani TUI adıyla Türkiye’de ciddi olarak görünmek istiyoruz. Özellikle golf tesislerinde çok başarılısınız. Bu konuda yeni işletmelere açığız." TUI Yönetim Kurulu Başkanı Michael Frenzel, dünyada son yıllarda internet üzerinden yapılan rezervasyonların arttığına dikkati çekerek, şunları söyledi:
"İnternet sitemiz ’tui.com’ ile internetten yapılan satışlarda birinciyiz.
Ancak şunu söyleyebilirim ki, paket tur olayı dünyada hiç bitmeyecek. Bu, her zaman klasik bir alternatif olarak devam edecek."

MİLLİYET

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet