Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Mart 2007, 04:44   #489
ad3m
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Çocukları tacizden korumanın yolları

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), çocukların cinsel amaçlı kötüye kullanılmaları (cinsel taciz) konusunda ailelere uyarılarda bulunuyor.

Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinde "Tavsiyeler" bölümü altında yer alan "Cinsel taciz hususunda anne ve babalara öğütler" başlıklı duyuruda, çocukların ailelerine her konuda güvenmelerinin ve her türlü sorunlarını onlarla konuşabilmelerinin çok önemli olduğuna dikkat çekiliyor.

Çocukların, çevredeki yabancı kişilere karşı daha dikkatli olmaları ve onlara fazla güvenmemeleri konusunda eğitilmeleri gerektiğine işaret edilen yazıda, "Çocuğunuzun evden çıktıktan sonra nerelere gittiğini ve kimlerle oynadığını bilmelisiniz" deniliyor.

Ailelerin, çocuklarının akşam belli bir saatte evde olmaları konusunda hassas davranmalarını, bu konuda çocuklarının arkadaşlarının aileleriyle de mutabakat sağlamaları gerektiğine değinilen yazıda, şu görüşler yer alıyor:

"Çocukların, kendilerini yakından ilgilendiren her türlü tehlike hakkında bilgilendirilmeleri çok önemlidir. Buna cinsel bilgilendirme de dahildir. Polis kayıtlarında tecrübe ile sabittir ki çocukların cinsel tacize maruz kalmalarının önlenmesi, ancak onlara bu konuda öğüt verilmesi ve bazı prensiplerin kazandırılması ile mümkündür. Çocukların düzenli olarak takibi, onlara dikkat edilmesi ve onlarla beraber olunması da cinsel tacizi önleyen unsurlar arasındadır. Çocuklarla sürekli konuşarak bu tehlike hakkında onları uyarmanız sonucunda, daha duyarlı olmalarını ve kendi kendilerini kontrol etmelerini sağlayacaksınız."

ÇOCUKLARA HANGİ ÖĞÜTLER VERİLMELİ?

Yazıda, çocuklara, okul yolunda, park ya da spor sahalarının yakınlarında, eve dönüşte veya arkadaşlarının evine gelip giderken tehlikeyle karşı karşıya kalabileceklerinin anlatılması gerektiğine dikkat çekiliyor. Ailelerin tehlikenin bulunabileceği yerler hakkında çocuklarını aydınlatmalarının istendiği yazıda, anne babaların çocuklarına yönelik davranışlarında dikkat etmeleri gereken konular şöyle sıralanıyor:

"Çocuğa önce iyi ve kötü, milli ve ahlaki değerlere göre telkin edilmeli, öğretilmeli. İyi fiilde bulunma aleni olarak takdir edilmeli, kötü fiil, başkalarından misal verilerek kötülenmeli. Çocuk hataları sebebiyle devamlı azarlanmamalı.

Aileler, tanımadıkları şahıslardan para veya hediye almamaları, yabancı şahıslarla

herhangi bir yere gitmemeleri, yardım talebinde bulunan yabancılara yardım etmemeleri ve kesinlikle arabalarına binmemeleri konusunda çocuklarını uyarmalı. Çocuklar, evde yalnız kaldıklarında, tanımadıkları kimseye kapı açmamaları, telefonda yabancı kimselere bilgi vermemeleri, ıssız parklar, yollar ve yerlerden uzak durmaları, toplu olarak oynayan çocuklardan ayrılmamaları ve tek başına oynamamaları, kendilerinden küçük çocuklara da dikkat etmeleri konusunda uyarılmalı." Yazıda, çocuklara da takip edildiklerini hissettiklerinde büyüklerinden yardım istemeleri ve bu durumlarda ıssız yerlere değil kalabalığa doğru gitmeleri isteniyor.

Çocukların tehlikede olduklarını hissettikleri anda bağırmaları, kaçmaları ve kendilerini savunmaları gerektiği, kendilerine zarar vermek isteyen kişilere iyi bakıp onları teşhis etmeleri ve araçlarının plakalarını almalarının da önerildiği yazıda, anne babaların çocuklarına, kendilerine veya arkadaşlarına bir şey yapıldığında derhal ailelerine veya polise haber vermeleri gerektiğinin anlatmaları öneriliyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet