Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Mart 2007, 04:44   #490
ad3m
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Kalp için tehlikeli meslek: İtfaiyecilik

Washington (AA) - ABD'de yapılan bir araştırmada, kalp için en tehlikeli mesleğin itfaiyecilik olduğu ortaya çıktı. Araştırmada, bu mesleğin mensuplarının sürekli risk altındaki görevleri sırasında meydana gelen ölümlerinin yüzde 45'inin bir kalp-damar rahatsızlığının sonucu olduğu belirlendi.

Harvard Üniversitesi Kamu Sağlığı Bölümü'nden Profesörü Stefanos Kales tarafından yapılan araştırma, bir yangını söndürme, yangın alarmına yanıt verme ve fiziki antrenman faaliyetleri sırasında bir kalp-damar hastalığından ölme riskinin yüksek olduğunu açıkça gösteriyor.

New England Journal of Medicine dergisinin yarınki sayısında da yayınlanacak araştırmaya göre, bir kalp krizine bağlı olarak iş yeri veya ortamında ölüm oranı, polis memurlarında yüzde 22, tıbbi acil yardım personelinde yüzde 11 ve diğer tüm meslekler için yüzde 15 olarak belirlendi.

ABD'de 1994 ve 2004 arasında görevlerini icra ederken ölen itfaiyecilerin ulusal istatistiklerinin analiz edildiği araştırmada, itfaiyecilerin yangın söndürme sırasında kalp krizinden ölüm oranı yüzde 31,1 çıktı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet