Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Aralık 2007, 13:09   #22
Noyan
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Operasyon sonrasi Kandilden görüntüler




Sen benim söylediklerime hak veriyorsun ve doğruluğunu çok iyi biliyorsun. Ama senin derdin benim şahsımı sözlerinle alt etmek olduğu için uzatıyorsun.
Senin bu söylediklerin doğrudur ve kimse çıkıp itiraz edemez. Sana diyorumki ben kendi düşüncelerimi yazmıyorum buraya. Hep devletin balkonundan birşeyler döküyorum. Ama senin derdin sadece beni alt etmek.
Eğer benim de amacım seni alt etmek olsaydı, devlet mantığından çok halk mantığıyla konuşurdum. Sana diyorumki devlet demeç verirken, idareli cümleler kullanır. Neden? Çünkü halka açıklanmayacak milyonlarca oluşum var. Sen bu yazılarımı o konuştuğun komutana hele bir göster, bakalım sana söyleyeceği laf ne olacak. Mesela birçok örgüt, birçok devlet, birçok kuruluş derki; Biz insanların kardeşliği, mutluluğu, refahı veya demokrasi için çalışıyoruz. Ama onların tek demokrasisi ``köpekliğidir``. Değil mi?
Bizim devletimiz de bir Türklük vasfı olarak bütün bunlara dengeli yaklaşımlarla karşılık veriyor. Köpeklere tasma taksak, kediler miyavlayacak. Kedilere süt versek, kargalar gaklayacak. Kargaya peynir versek, çakallar çakallık yapacak. Tek tek değil, hepsine birden yetecek cevabı verir devlet. Nasıl mı? 3-5 çapulcu teröriste 100 bordo bereli göndersek inanın tozu duman ederler. Gerek yok tanka, topa, onca uçağa. Ama nedir amaç? Tüm dünyaya gözdağı vermek. Emin olun ki fazlasıyla verildi o gözdağı. Dünyadaki en iyi, en profesyonel, en zeki pilotlara sahibiz. Gece uçaklarla operasyon yapabilecek 5 devletten biriyiz. Ve hatta en iyisi. Umarım anlatabilmişimdir..
Sadece türban değil, ben sana devletin hatası gibi görünen, ama gerçekte devletin hatası olmayan birçok örnek verebilirim. Zamansız operasyon yapıldı diyorsun, en basit türban olayını bile zamansız yere eleştiriyorsun. Belki bununda bir zamanı vardır? Ben sana şu yazılarımda kesinlikle kendi düşüncelerimle ilgili birşey yazmadım. Eğer yazsaydım, senin düşündüklerinle aynı şeyleri düşünüyor olurduk.
Yeri geliyor benim bile yanlış düşüncelerim, hatalarım oluyor. Ama bazı şeylerin içinde olduğum için bu yanlışlarımı düzeltiyorlar. Birçok ders çıkarabiliriz, devletin anlamadan bilmeden yargı yapmamamız gerek. Dünya ile savaşıyoruz, haberiniz yok...


Konu Noyan tarafından (21 Aralık 2007 Saat 15:31 ) değiştirilmiştir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet