Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Ocak 2008, 22:06   #1
Çevrimdışı
Julw
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türk ajanlar gizli bilgileri satıyor




Eski FBI tercümanı Türk kökenli Sibel Edmonds'dan büyük iddia.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Türk kökenli eski FBI ajanı Edmonds, ABD'de bazı üst düzey görevlilerin, ABD'nin nükleer sırlarının çalınmasına yardımcı olduğunu, 'Türk ajanların' da gizli bilgilerin çalınmasında aracılık yaptıklarını öne sürdü
İngiltere'de yayınlanan The Sunday Times gazetesine konuşan Türk asıllı Amerikalı çevirmen Sibel Edmonds, bazı Amerikalı yöneticilerin, bazı ülkelerin casuslarının ABD'nin “anahtar önemi haiz” teknolojilerini ele geçirmelerine yardımcı olduğunu öne sürdü. Edmonds, bu bilgilere Washington'da FBI ofisindeki görevi sırasında çözdüğü binlerce saatlik “telefon kayıtları” sırasında ulaştığını savundu.

ABD YETKİLİSİNE PARA VERİLDİ

Times, Edmonds'ın 11 Eylül saldırılarında rol alan teröristleri Türkiye'de eğittiğini belirten bir El Kaide üyesinin itiraflarını okuduktan sonra kendilerini bizzat aradığını da yazdı. Sibel Edmonds'ın yabancı ajanların ABD'deki askeri ve nükleer tesislerde köstebekler ağı oluşturmak için üst düzey Amerikalı devlet görevlilerinden nasıl yardım aldıklarını detaylarıyla anlattığına dikkati çeken Times, Edmonds'ın bir teyp kaydını dinlediği sırada ABD Dışişleri Bakanlığından bir üst düzey görevlinin Washington'daki bazı ajanlar tarafından “nasıl satın alındığına” ilişkin delillere ulaştığına dair iddialarına da yer verdi. Edmonds, bu yetkiliye, nükleer bilgileri karaborsada satan Washington'daki Türk ajanlarınca ödeme yapıldığına da öne sürdü. Ancak gazete, söz konusu yetkilinin ismini bildiğini ve bu yetkilinin iddiaları kesin bir dille reddettiğini de kaydetti.

NÜKLEER TESİSLERDE KÖSTEBEK AĞI

Edmonds, “Türkler ve İsraillilerin, nükleer teknoloji ile ilgili askeri ve akademik kuruluşlara 'köstebek' soktukları” iddiasında da bulundu. Edmonds'a göre köstebeklerin çalıştıkları tesisler arsında Los Alamos nükleer laboratuarı da bulunuyor. Yardımları karşılığunda sözkonusu yetkiliye para ödendiğini de öne süren Edmonds, teslimat noktası olarak Amerikan Türk Konseyi gibi mekanların kullanıldığını öne sürdü.

2002'de FBI'dan kovulmuştu

ABD'de yaşayan Türk kökenli Sibel Edmonds, 11 Eylül saldırılarının ardından, 2001'-de FBI tercüman olarak işe girdi. Buradaki görevi, gizlice dinlemeye alınmış telefonlarda gerçekleşen görüşmelerin tercümesini yapmaktı. Edmonds, o dönemde tanık olduğu gizli kayıtlardan yola çıkarak, Türk ajanların faaliyetleri dahil, ABD'ye tehdit olabileceği iddia edilen birçok bilginin mesai arkadaşı tarafından örtbas edildiğini öne sürerek FBI'yı suçlamıştı. Mesai arkadaşlarını yolsuzlukla suçlayan Edmonds'un işine 2002'de son verilmişti.

"Ortalıgı karıştırmak için ortaya atılan laflardan biridir bence"

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet