IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Mayıs 2012, 18:17   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Azercell, 4G ile Azerbaycan’ın hızına hız katacak




Azercell, Bakü’de 4G hızında mobil internet dönemini başlatarak gelişmekteki telekom pazarlarında önemli bir ilke imza atmış oldu. Yakında ticari kullanıma geçecek olan 4G ağı Bakü’de 100 Mbps’ye kadar süper hızlı veri aktarımı sağlayacak.

Abonelerine her zaman en yeni çözümleri sunmaya odaklanan Azercell Telekom, Azerbaycan’da uzun zamandır beklenen yüksek hızlı internet hizmetlerini sunmak için gereken 4G geniş bant mobil internet hazırlıklarını tamamladı. Azercell, kısa süre içinde abonelerine ticari olarak 4G hızında mobil internet hizmetleri sunmaya başlayacak.

Dördüncü kuşak mobil iletişim teknolojisi 4G, mobil şebekelerde 100 Mbps hıza kadar geniş bant internet erişimi sunarak veri transfer hızını görülmemiş ölçüde arttırıyor. Projenin ilk aşamasında Azercell 4G ağı Bakü şehir merkezinde ve kentin deniz kıyısındaki ulusal parkta kullanılacak.

1800 Mhz frekansında çalışacak ve ilk aşamada sadece veri hizmetlerini destekleyecek olan şebeke, saniyede 100 MB’ye kadar süper hızlı data aktarımı sağlayacak. Kullanıcıların Azercell’in yeni hizmetinden yararlanmak için 4G modem satın alması ve SINIRSIZ internet paketine abone olması gerekecek. Bu paket Azercell’in 2G/3G şebekelerinde de kullanılabilecek.

Azercell Telecom CEO’su Ali Ağan konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Bugün yaklaşık 4,2 milyon abonesi olan Azercell, yüzde 55 pay ile Azerbaycan mobil iletişim pazarının lideridir. ICT sektörü gelirlerinin yüzde 70’nin mobil telekomünikasyondan elde edildiği Azerbaycan’da bu gelirin yüzde 70’ini de Azercell sağlıyor. Azercell’in, gelişmekte olan pazarlarda bir ilk olan Azerbaycan 4G inovasyonuyla ilgili en önemli nokta; 4G’nin İskandinav ve Baltık ülkeleri haricinde Türkiye, İngiltere, Fransa, İtalya ve İspanya gibi gelişmiş Avrupa ülkelerinde bile henüz tam kapsamlı kullanıma girmemiş olmasıdır. Ancak, Azercell olarak biz Bakü’de bu uygulamayı başlatmış bulunuyoruz ve yakın gelecekte ticari uygulamaya da geçerek 4G kapsama alanımızı geliştiriyor olacağız.”

Azercell, Azerbaycan’da 4G demo’sunu bir ilk olarak Kasım 2010 yılında Bakü’de yapılan BakuTel adlı ICT ve telekomünikasyon fuarında yapmıştı. Ardından, Nahçıvan Devlet Üniversitesi’nde 4G demo uygulamasını başlatmıştı ve Bakü’deki Teknik Üniversitesi’nde öğrenciler için bir 4G mobil laboratuvarını kurmuştu.

Azercell, Avrasya bölgesinde faaliyet gösteren TeliaSonera Grubu operatörleri arasında ticari 4G uygulamasına geçen ilk operatör olacak. TeliaSonera, Aralık 2009’da ticari 4G uygulamasını başlatan dünyanın ilk operatörü olmuştu. 4G uygulamasını İsveç’in başkenti Stockholm ve Norveç başkenti Oslo’da başlatan TeliaSonera; bugün İsveç, Finlandiya, Norveç, Danimarka, Estonya ve Litvanya’daki yüzlerce şehirde 4G iletişim hizmeti sunuyor. TeliaSonera Grubu’nun iştiraki Azercell, Avrupa’nın 5. en büyük telekom operatörünün uzmanlığından ve yüz yıllık geçmişi ile kapsamlı sektörel deneyiminden yararlanma şansına sahip bulunuyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
4g, azerbaycan’ın, azercell, hız, hızına, ile, katacak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bilgisayarınıza 10 kat hız katacak! Deep Bilgisayar Donanımı 0 23 Şubat 2012 15:01
''Lanvin'' 2012 Aksesuar Koleksiyonu, Yine Şıklığınıza Şıklık Katacak.. Sevda Ah Kadınlar 1 14 Ocak 2012 17:25
Nehalem Tozu Dumana Katacak Heidi Bilgisayar Donanımı 0 06 Haziran 2008 16:22