Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Nisan 2009, 16:49   #24
Çevrimdışı
SaW
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kodların saklanmasına önlem geliştirme




Yazılanları okuyunca herkesin hemfikir olduğu bir konu var.. Zaten yeteri kadar kodlama bilen insanlar başka bir scripteki herhangi bir kodu alma gereği duymazlar, kendiler kodlarlar.
Bir bütün olarak ustaca kodlanmış bir scriptten zaten bu derece kodlama bilmeyen birisi kod çalamaz. Önrekse PnP script. Bunun gibi örnekler mevcut. Bu tarz scriptler içersinden bahsettiğiniz "lamerler" zaten öyle kolay kolay kod alamazlar. Çünkü bütünlük içerisinde kodlanmıştır ve oradan tek başına bir kısım alındığında çalışmazlar. Şu durumda yapılması gereken script yazılırken daha fazla uğraşıp addonlardan oluşan bir script değil de tüm değişkenleriyle, kullanılan hash tablolarıyla, aliaslarıyla v.s. bir bütün olacak şekilde yapıldığında sorun kalmayacaktır.
Bunları söylememin bir nedeni de şu: yukarıdaki postlarda arkadaş tcl için de bunun gerekli olduğunu yazmış. Biliyorsunuzki tcl için zaten böyle bir sistem mevcut. Kullanan arkadaşlar da var. Bense gizlenmiş kodlar içerisine istenildiğinde art niyetli kodlar yerleştirilebileceğinden ve bunu da kodlayanın haricinde başkasının bilmesinin imkansız olduğundan bu yola hep çekimser yaklaşmışımdır. Sonuçta kullandığımız tüm exeler için de aynı şey geçerlidir, ancak bu tarz tüm dünyada open source olarak sunulan mIRC ya da tcl kodları için gizleme konusunda dediğim gibi çekimser kalıyorum.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet