Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Eylül 2009, 02:23   #230
Çevrimdışı
patriotmode
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: UnrealIRCd Windows Kurulumu (anlatımlı)




Arkadaşlar bu çok eski bir konu linklerin çoğu ölmüş tekrar verilmiş akıllarda yanıtsız sorular falan.

Neyse işin özü şu çoğumuz Windows 2003 Server kurulu bir bilgisayarda evimizde bir sunucu kurup bir kaç arkadaşımızı da olaya dahil ederek eğlenmek istiyoruz.

Bu konuyu uzunca bir süre takip ettim öncelikle .conf dosyasına bağlı hatalar ile karşılaşılmış kuran arkadaşlar ise dışarıdan kişi alamamış. Bu konuda çok şey tartışılmış statik ip almak lazım vs. vs.

Ben de diyorum ki 1024 adsl ile statik ip almadan dinamik ip ile bile olsa server kurulur ve dışarıya açılır. Dün bu tezimden hareketle 9 saatlik bir uğraşın sonunda bunu başardım. Evimde kullanmadığım bir bilgisayara windows 2003 server kurdum üstüne unreal attım ve şu an dışardan da kişiler gelebiliyor ip adresim de dinamik ama .conf dosyasında hiç bir şekilde her modem resetlemem de ip adresi girmiyorum.

Görmek isteyen arkadaşlar /server irq.mine.nu yazarak gelip bakabilirler arkadaşlar. Adres dediğim gibidir /server irq.mine.nu başındaki irc değil.

Gelelim nasıl yaptığıma hayli uzun bir süreç. Şunu da belirteyim yarın bu konunun nasıl yapılacağı ile ilgili bir makele yazıp resimleyerek siteye sunacağım. Yarın diyorum çünkü detaylı bir şekilde hazırlayacağım ve kimsenin kurulumda sorun yaşamasını istemiyorum. İRC ile kalın.....


Konu patriotmode tarafından (05 Eylül 2009 Saat 02:38 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet