Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Ekim 2009, 11:30   #1
Çevrimdışı
She
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google hibritlere el attı!




Google, hibrit otomobillerin elektrik şebekesine bağlanarak şarj olurken elektrik ağındaki yüklemeyi en aza indiren bir yazılımın üzerinde çalıştığını duyurdu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Google, İklim Değişiklikleri ve Enerji Girişimleri Direktörü Dan Reicher şu an yazılımla ilgili ön çalışmalara başladıklarını söyledi. “Elektrikli otomobillerin şarj olmasıyla ilgili bazı testlere başladık. Öğrenmek istediğimiz konu çok sayıda elektrik otomobilin şebekeye nasıl entegre edebileceğimiz.”

İnternet arama motoruyla olarak bilinen Google, 2007 yılında tekrar şarj edilebilir ve elektrikle çalışan araçlara dönüştürülmüş Toyota Prius ve Ford Escape benzinli-elektrikli hibrit otomobilleri test edeceğini açıklayan bir programı duyurmuştu.

Google tarafından test edilen deneysel teknolojilerden birisi de otomobillerin bataryasında yüklü gücü prizlerden elektrik şebekesine geri yükleyerek sistemin en çok kullanıldığı saatlerde yedek bir güç ünitesi oluşturan sistem.

Reicher, Google’un son bir kaç yıldır fişe takılabilen hibrit otomobiller üzerinde çalıştığını belirtti. “Fişe takıp şarj edilebilen teknolojinin en iyi yanı nihayet depolama özelliğini geliştirebilmek.

Reicher şirketin gelecekte milyonlarca hibrit otomobil kullanıcısının aynı anda araçlarını nasıl fişe takıp şarj edebileceği sorusuna çözüm bulmaya çalıştığını söyledi. “Bu işi nasıl yöneteceğimiz konusunda dikkat etmemiz gerekiyor. Temmuz sıcağında 5 milyon Kaliforniyalı evine geldiğinde hepsinin birden otomobilini şarj etmesini istemeyiz. Bu yüzden farklı zamanlarda farklı kişiler otomobilini şarj edebiliyor olmalı.

Reicher, çok fazla yoğunluk olduğunda güç merkezlerinin elektrikli otomobillerinin şarjını durdurabileceğini anlatan bir senoryaya sahip. “Bu otomobillerin sahipleri yaptıkları anlaşma doğrultusunda o an otomobillerini şarj etmezlerse elektrik sağlayıcısından ödül alabilirler.

“Şebeke operatörleri 500 Megawat enerjiyi sisteme aktarmak ya da aynı miktarda enerjiyi depolamayı almak konusunda ilgisiz olabilir. Ancak şarj edilebilir otomobillerin güzelliği, onları yöneten yazılım. Şarj konusunu kontrol edebiliyorsunuz.”


cnetturkiye

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet