IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ekim 2008, 13:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Firefox, Yerinizi Bilecek




Mozilla Vakfı, tarayıcı konusunda çığır açmaya devam ediyor. Yazılımın yeni sürümleri, kullanıcısına yardımcı olmak için iyice özelleşecek.
İşte detaylar...

Bir Mozilla Vakfı ürünü olan Firefox, kurulduğu bilgisayarların fiziksel yerlerini belirleyerek, web sitelerinin daha etkin kullanımını sağlayacak. Örneğin, dizüstü bilgisayarınızda yüklü olan bir Firefox'u başka bir şehirde çalıştırdığınızda, restoran ve şehir bilgileri gibi zaman kazandıran bilgileri kolayca elde edebiliyorsunuz. Geode olarak adlandırılan çalışma, Firefox'un gelecek sürümlerinde, bu bilgilere ulaşılmasını sağlayan Geolocation API Specification'ı destekleyecek.

Firefox 3.1 ile Gelecek

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Firefox 3.1'in beta sürümlerinde bu özellik, kullanıcılar tarafından test edilebilecek. Burada, önemli bir konu olan gizlilik gündeme geliyor. Firefox, bu konuda; istenen bilgilerin, istenilen miktarlarda verilmesine olanak sağlayacaklarını belirterek kullanıcıları biraz rahatlatıyor.

Nasıl Yapılıyor?
Fiziksel yerin belirlenmesi konusunda Skyhooks adlı firmanın Loki teknolojisi kullanılıyor. Bu yolla elde edilen veriler, 10-20 metre sapmaya sahip doğruluk derecesiyle sunulacaklar.
Bu eklentiyi, şu anda kullandığınız son sürüm Firefox ile de deneyebilirsiniz. Eklentiyi indirmek için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yeterli. Kurulumdan sonra yeniden başlattığınız tarayıcınız, deneme amaçlı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresine gitmenizi önerecek.
Tıkladığınızda, konumunuz hakkında hangi bilgiyi vermek istediğiniz size sayfanın üst tarafında uyarı olarak bildirilecek. Türkiye'deki IP altyapısı ve haritalandırılması, bu sistem ile entegre olmadığından dolayı hata ekranı ile karşılaşmanız olası.
Teknoloji

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilecek, firefox, yerinizi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık