IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Ağ, Network ve Networking (https://www.ircforumlari.net/ag-network-ve-networking/)
-   -   Arkadas Listesine dikkat edin (https://www.ircforumlari.net/ag-network-ve-networking/275836-arkadas-listesine-dikkat-edin.html)

Feronia 15 Ekim 2009 16:46

Arkadas Listesine dikkat edin
 
ABD'e dolandırıcılık suçlamasıyla aranan Maxi Sopo, arkadaşları arasında eski bir adalet bakanlığı çalışanının da bulunduğu Facebook profili statüsüne "Meksika'da cennette yaşıyorum" diye yazınca yakayı ele verdi.

26 yaşındaki Kamerunlu Sopo, ABD'de banka dolandırıcılığı yüzünden FBI tarafından arandığını fark ettiğinde bir araba kirala***** Meksika'ya kaçtı.

Gizli servis ajanları şüpheliyi Facebook üzerinden aradığında profil fotoğrafında arka planda bir BMW olan elinde pahalı bir konyak şişesiyle parti yapan Sopo'nun fotoğrafıyla karşılaştılar.

Sopo'nun profili "özel" olarak ayarlanmıştı ancak arkadaş listesi tüm kullanıcılara açıktı.

FBI görevlisi Michael Scoville, listede eski bir adalet bakanlığı çalışanının da bulunduğunu fark etti ve hemen onunla irtibata geçti.

Adalet bakanlığı çalışanı, Sopo ile tatil kenti olarak bilinen Cancun'da birkaç kez barlarda buluştuğunu ancak onun bir suçlu olduğundan haberi olmadığını söyledi. Bu kişiden Sopo'nun adresi elde edilde ve suçlunun yeri Meksikalı yetkililere bildirildi. Sopo, geçen ay tutuklandı ve ABD'ye iade edildi, genç adamın 5-30 yıl arasında hapis cezası alacağı tahmin ediliyor.

vatan


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:29.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net