IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Ağ, Network ve Networking (https://www.ircforumlari.net/ag-network-ve-networking/)
-   -   Ağdaki hataların anında tespit edilmesi (https://www.ircforumlari.net/ag-network-ve-networking/27886-agdaki-hatalarin-aninda-tespit-edilmesi.html)

AngeL 18 Şubat 2007 20:06

Ağdaki hataların anında tespit edilmesi
 
Seçili ağ bağlantısıyla ilgili bilgi alabileceğiniz "Durum" penceresi, gelen vegiden paketlerin sayısı hakkında bilgi veriyor. Ancak Windows veri alışverişi sırasında herhangi bir hatayla karşılaşılıp karşılaşılmadığı konusunda sessiz kalıyor..

Kayıt Defteri' ndeki bir anahtardan yararlanarak, Durum penceresini hata tespiti konusunda işe yarar bilgiler sunacak şekilde genişletebilirsiniz.
Bunun için Başlat / çalıştır menüsünde "regedit" komutuyla Kayıt Defteri Düzenleyicisini çalıştırın ve
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlNe tworkConnections
anahtarına geçin. Daha sonra Düzen / Yeni / Anahtar komutlarıyla "StatMon" adını taşıyan bir anahtar oluşturun ve içerisinde Düzen / Yeni DWORD Değeri seçeneğiyle "ShowLanErrors" adında bir kayıt oluşturun. Bu kayda çift tıkladıktan sonra değeri "1" olarak değiştirin ve Kayıt Defteri Düzenleyicisi' ni kapatın.
Denetim Masasında Ağ Bağlantılarını açın ve etkin ağ bağlantısına çift tıklayın. Açılan Durum penceresinde artık Etkinlik alanındaki Giden ve Gelen başlıklarının altında hatalı TCP/IP paketlerinin sayısı da görüntülenecektir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:40.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net